Napi - A ManCity csatára nem zárta ki, hogy visszatér a Liverpoolhoz, a füves pályás szezonban folytatódhat a férfiak teniszidénye
A ManCity csatára nem zárta ki, hogy visszatér a Liverpoolhoz, a füves pályás szezonban folytatódhat a férfiak teniszidénye
Fotó: Europress/AFP

A ManCity csatára nem zárta ki, hogy visszatér a Liverpoolhoz, a füves pályás szezonban folytatódhat a férfiak teniszidénye

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/26 08:31

füves pályás szezonban folytatódhat a férfiak teniszidénye. A júniusban kezdődő füves pályás szezonban folytatódhat a szünetelő teniszidény a férfi tornákat szervező ATP elnöke szerint. A januárban kinevezett Andrea Gaudenzi közölte, az ATP célja az, hogy a június 8-ra kiírt stuttgarti és s'Hertogenbosch-i tornával induljon újra a versenysorozat. "Folyamatosan egyeztetünk a füves pályás események rendezőivel, ezek jelen állás szerint a helyükön maradnak a versenynaptárban. A mostani helyzet ezzel együtt messze túlmutat a sporton, és számos kérdést vet fel" - jelentette ki az ATP honlapján az olasz sportdiplomata.  A játékosként a világranglista 18. helyéig jutó Gaudenzi hozzátette, még nem intézkedtek a befagyasztott világranglistával kapcsolatban. Az ATP és a női viadalokat szervező WTA március 12-én hathetes szünetet rendelt el a koronavírus-járvány miatt, így a teljes salakpályás szezon kiesik a versenynaptárból. A május végén esedékes - és a nemzetközi szövetség hatáskörébe tartozó - Roland Garros szervezői már közölték, hogy szeptemberben akarják lebonyolítani a párizsi Grand Slam-tornát.

Új trófeákat terveztet az EHF. Az Európai Kézilabda Szövetség új trófeákat terveztet a férfi és a női Bajnokok Ligája győztese számára. Az EHF szerdán a honlapján számolt be arról, hogy a nyílt pályázaton bárki indulhat, a beadási határidő péntek, a győztesnek pedig július 1-re kell elkészülnie a kupák terveivel. A győztes pályázó által készített trófeákat a 2020/21-es idényétől kezdve három szezonon keresztül adják majd át.

Ideiglenesen Dobromir Karamarinov lett az Európai Atlétikai Szövetség elnöke. A bolgár Dobromir Karamarinov lett az Európai Atlétikai Szövetség (EA) ideiglenes elnöke. A 62 éves sportvezető eddig az EA első alelnöke volt, ám a szervezetet 2015 óta irányító norvég Svein Arne Hansennek március 15-én agyvérzése volt, ezért volt szükség egy ideiglenes elnök kinevezésére. "Ez nem egy kellemes helyzet, mert Svein Arne nagyszerű ember, ráadásul harminc éve ismerem és jó barátok vagyunk" - nyilatkozta előléptetése kapcsán Karamarinov, aki a nemzetközi szövetség (WA) tanácsának is tagja. Az új elnök megbízatása Hansen felépüléséig szól.

Jól halad Harry Kane felépülése. Jól halad a január elején combhajlítóizom-sérülést szenvedő Harry Kane-nek, a Tottenham Hotspur és az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitányának felépülése, a csatár két-három hét múlva már pályára léphetne. A 26 éves játékos azt mondta, lábadozásának végén jár, és bár a műtétje után az orvosok még azt valószínűsítették, hogy csak áprilisban kezdheti majd el az edzéseket, ennél sokkal jobban érzi magát. "Közel vagyok a visszatéréshez, szinte minden feladatot el tudok már végezni, most elsősorban az állóképességemet és az erőnlétemet kell újra felépíteni" - mondta Kane, aki saját bevallása szerint április közepén már ismét futballozhatna, Angliában azonban a koronavírus-járvány miatt április 30-ig biztosan szünetel a bajnokság. "Nagyon furcsa ez a helyzet, egyikünk sem élt meg még ehhez hasonlót, de nem tehetünk mást, mint hogy otthon maradunk, várunk, és majd meglátjuk, mi történik" - nyilatkozta a 45-szörös válogatott, vb-gólkirály támadó.

Visszavonul az alpesi síző Tina Weirather. Visszavonul Tina Weirather, a liechtensteiniek olimpiai bronzérmes alpesi sízője.    A 30 éves versenyző a közösségi oldalán megjelent videóüzenetében azt mondta, egyszer minden véget ér, az ő karrierje éppen szerdán. "Csodálatos utazás volt, életre szóló élmény. Minden, ami ma vagyok, azt a síelésnek köszönhetem" - fogalmazott Weirather, aki 15 szezont teljesített a világkupa-sorozatban. "Mindent beleadtam, semmit sem bánok, hálás vagyok mindenért" - tette hozzá a síző, akinek édesanyja, Hanni Wenzel kétszeres olimpiai és világbajnok, édesapja, Harti Weirather pedig egyszeres világbajnok ugyancsak alpesi síben. Tina Weirather legnagyobb sikereit szuperóriás-műlesiklásban aratta: a 2018-as olimpián bronzérmet, a 2017-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett, a szakági világkupát kétszer, 2017-ben és 2018-ban nyerte meg. Pályafutása során 222 vk-futamon indult, kilencszer győzött, ebből hétszer a szuperóriás-műlesiklásban.

Sterling nem zárta ki, hogy visszatér a Liverpoolhoz. Raheem Sterling, a Manchester City válogatott szélsője nem zárta ki, hogy visszatérjen előző csapatához, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Liverpool FC-hez. A jamaicai születésű játékos időpontot nem említett ugyan, mikor következhet be a váltás, viszont hosszasan dicsérte Jürgen Klopp együttesét, amely a koronavírus-járvány miatt szünetelő angol bajnokságban toronymagasan vezet. "Megmondom nyíltan, szeretem a Liverpoolt, ez a csapat máig a szívem csücske, innen indult a futballpályafutásom" - nyilatkozta a 25 éves támadó, aki 2012 és 2015 között játszott előző klubjánál, s öt éve igazolt a Manchester Cityhez 63,7 millió euróért.

MTI

Hozzászólások