Napi - A jövő évre halasztották az olimpiát, a PSG csatára Argentínában köthet ki
A jövő évre halasztották az olimpiát, a PSG csatára Argentínában köthet ki
Fotó: Europress/AFP

A jövő évre halasztották az olimpiát, a PSG csatára Argentínában köthet ki

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/24 23:23

Cavani Argentínában köthet ki. Több európai élcsapat is szívesen látná támadósorában Edinson Cavanit, a PSG uruguayi válogatott csatára azonban a nyártól jó eséllyel Buenos Airesben folytatja futballkarrierjét - írta kedden az argentin sportsajtó. A dél-amerikai ország médiája biztos benne, hogy a 33 éves játékos a Boca Juniorsban köt ki. Cavaninak június végén lejár a szerződése, amely a Paris Saint-Germainhez köti, így akár ingyen távozhat francia csapatától, amelyhez 2013 júliusában szerződött 63 millió euró fejében. A francia élvonal bajnokságában a szezon eddigi szakaszában 22 mérkőzésen hét gólt szerzett és három gólpasszt adott.

Ötéves szerződést ír alá a Real Madriddal a Dortmundból visszatérő védő. Visszatér dortmundi kölcsönszerepléséből, és ötéves szerződést ír alá a Real Madrid labdarúgócsapatával Acsraf Hakimi egybehangzó médiaértesülések szerint. A 21 éves, 28-szoros marokkói válogatott jobbhátvéd 2018 óta szerepelt kölcsönben a Borussia Dortmundban, a következő idényt viszont újra a királyi gárdában kezdi meg, ahová öt évre kötelezi el magát.

Buffon 2021-ig szerződést hosszabbított a Juventusszal. Gianluigi Buffon médiaértesülések szerint jövő nyárig meghosszabbította június 30-án lejáró szerződését a Juventus labdarúgócsapatával. Több nemzetközi portál - köztük a The Sun - arról számolt be kedden, hogy a 42 esztendős világbajnok hálóőr a következő idényben is a torinói klub játékosa lesz, így 19. szezonját fogja megkezdeni ott. Buffon - aki 176 alkalommal szerepelt az olasz válogatottban - a jelenlegi idényben 11 alkalommal védte a Zebrák kapuját, összességében pedig 667 tétmérkőzésen öltötte magára a Juventus mezét. Ezzel második a Juventus örökrangsorában, az első helyen 705 fellépéssel Alessandro Del Piero áll. A The Sun honlapja emlékeztetett: Giorgio Chiellini és Blaise Matuidi kontraktusa ugyancsak lejár az idény végén. A brit médium értesülései szerint velük is tárgyalásokat folytat a Juventus.

A jövő évre halasztották az olimpiát. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. A két vezető kedden telefonon egyeztetett egymással és a koronavírus-járvány miatt kialakult kiszámíthatatlan helyzetre hivatkozva, valamint az Egészségügyi Világszervezettől (WHO) kapott legfrissebb tájékoztatásra alapozva foglalt állást a játékok elhalasztása mellett. A megbeszélésbe bekapcsolódott Mori Josiro, a szervezőbizottság vezetője, Hasimoto Szeiko olimpiáért felelős miniszter, Koike Juriko, Tokió kormányzója, valamint John Coates, a NOB koordinációs testületének vezetője, Christophe De Kepper főigazgató és Christophe Dubi sportigazgató. Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg. A modernkori játékok 124 éves történelmében korábban nem volt példa halasztásra.

MTI

Hozzászólások