WRC / Rally - Helikopterrel ütközött az egyik Kamaz a Dakar Ralin - videó
Helikopterrel ütközött az egyik Kamaz a Dakar Ralin - videó
Fotó: Europress/AFP

Helikopterrel ütközött az egyik Kamaz a Dakar Ralin - videó

LantiLanti
2021/01/19 15:27
Azt már megszoktuk, hogy a Dakar Ralin induló járművek a legritkább esetben érnek be olyan állapotban a táborba, ahogy az előzőből elindultak. Azt is, hogy bármekkora lehet a sivatag, néha egymással is összeütköznek. Na de ezt...

Az idei Dakar Ralin szintet léptett a veszélyes találkozások fogalma: a kamionok versenyének egyik esélyese konkrétan a TV-sek helikopterével akadt össze. 

Operatőrök szokták mondani, hogy az ember nem lehet túl közel az eseményekhez. De igen... A Dakar TV-s csapatának egyik helikoptere éppen nagyon közeli felvételeket próbált készíteni Anton Shibalov, Dimitrii Nikitin és Ivan Tatarinov Kamazáról, amikor számukra váratlan dolog történt. 

A nagy tempóval száguldó kamiont megdobta egy bucka, és pont annyira emelkedett fel, hogy összeakadt a helikopter talpával. Szerencsére nagyobb baj nem történt, a pilóta egyből felhúzta a gépet, és a Kamaz csapat elmondása szerint egyedül a tetőre szerelt légbeömlő tört szét. 

Ennek azért sokkal csúnyább vége is lehetett volna...

Shibalov végül második lett a kamionosok versenyében a szintén kamazos Dimitry Sotnikov, Ruslan Akhmadeev, Ilgiz Akhmedzianov mögött. 

Hozzászólások