Motorsport - Vogel Adri Rómában ott folytatta, ahol a Rally Bohemián abbahagyta!
Vogel Adri Rómában ott folytatta, ahol a Rally Bohemián abbahagyta!
Fotó: Roger Racing Team/FIA ERC

Vogel Adri Rómában ott folytatta, ahol a Rally Bohemián abbahagyta!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/07/26 22:35
Győzelemmel kezdett Vogel Adrienn a rali-Eb-n! A Roger Racing Team idén a cseh Orsák Rally Sporttal közösen induló versenyzője és navigátora, Notheisz Ivett nemcsak a leggyorsabb volt a nők között a hétvégi Róma-ralin, hanem az ERC3-as értékelésben is az előkelő és pontszerző ötödik helyen ért célba a kategória tizenkilenc indulójából. Összetettben a rajthoz álló száznál is több autóból 44. lett a magyar női páros a Ford Fiesta R4-gyel. 

Két nap alatt csaknem kétszáz kilométert kellett teljesítenie a mezőnynek 15 gyorsasági szakaszon. Az etapokkal együtt több mint 800 km-t tettek meg a Fiuggi környékére szervezett versenyen, mely a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél később kezdődő 2020-as rali-Eb nyitóhétvégéje volt. A startdobogót a római Angyalvár tövében állították fel, a nyitóceremónia után a versenyzők rendőri felvezetéssel autóztak körbe Róma belvárosában. 

A Ford megint jól muzsikált Adriék alattA Ford megint jól muzsikált Adriék alattFotó: Roger Racing Team / FIA ERC

Az autógyilkos pályákon balesetek és defektek tizedelték a mezőnyt, melyben mindössze két női pilóta vállalta a megpróbáltatásokat. Vogel Adri ellenfele az olasz Rachele Somaschini, aki tavaly már végigcsinálta a Róma-ralit, a negyedik gyorson hibázott és kiesett. A körülményeket nehezítette a forró időjárás: a hétvége leghűvösebb napján, vasárnap 34 fok volt, ami az autóban hatvan fokos hőséget jelent. Mindezek ellenére a múlt héten már a Rally Bohemia versenyen is parádézó Vogel nemcsak végigcsinálta a versenyt, de legjobb női pilótaként zárt Notheisz Ivett navigátorral. 

„Van itt keresnivalónk, meg tudjuk állni a helyünket!" - interjú Vogel Adrival a sikeres Rally Bohemia után | Eurosport

Vogel Adrira pályafutása talán legfontosabb, de mindenképpen egyik legnehezebb hétvégéje várt, hiszen egy legendás csehországi versenyen minden különösebb pályaismeret nélkül ráadásul egy számára teljesen új, és a korábbiaknál sokkal erősebb versenyautóval mutatkozott be a nemzetközi ralis mezőnyben. A magyar versenyző navigátorával Notheisz Ivettel fantasztikusan vette az akadályokat, a négyautós női kategóriát megnyerte, az R2-esek 16 autós mezőnyében pedig hatodik helyen végzett.

Az ERC3-as rangsorban elért ötödik helyüknek köszönhetően a magyar páros ráadásul igen fontos Eb-pontokat szerzett. 

"Fantasztikus hétvége volt, elmondhatatlanul boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel. Nagyon örülünk, hogy nyertünk a nők között, és hogy ötödikek lettünk az ERC3-ban. Tanulni jöttünk ide, és rengeteg tapasztalatot szereztünk az autóról, a gumihasználatról, a pályaírásról. Ivett elképesztő munkát végzett, nagyon hálás vagyok neki, ahogyan az Orsák Rallysportnak is. Tökéletes autót kaptunk tőlük, tökéletes beállításokkal. Csapatunk, a Roger Racing Team is a helyszínen dolgozott, az összes csapattagnak köszönjük a fáradhatatlan munkát. Köszönjük a támogatóinknak a bizalmat, a szurkolóknak a biztatást, a sajtónak pedig, hogy beszámol a teljesítményünkről” - értékelte a hétvégét Vogel Adrienn.

A járványügyi intézkedések az egész hétvégét jellemezték. A szervizparkba csak hőmérés után, maszkot viselve lehetett ki- és belépni, kézfertőtlenítőket is sok helyre raktak ki, sőt, a csapatok érkezése előtt még a levegőt is fertőtlenítették. 

Vogel Adriék meghódították Rómát!Vogel Adriék meghódították Rómát!Fotó: Roger Racing Team / FIA ERC

A magyar sikerpárost nemsokára a hazai szurkolók is láthatják, hiszen Adriék idehaza az Eger-ralin és az Eb-futamnak számító Rally Hungary-n is elindulnak még.Hozzászólások