Motorsport - Nézz ingyen Ferrarikat a Hungaroringen!
Nézz ingyen Ferrarikat a Hungaroringen!
Fotó: GTSport.es, Radical Masters

Nézz ingyen Ferrarikat a Hungaroringen!

LantiLanti
2014/07/01 17:26

De ne csak messziről, hanem közvetlen közelről, és ha bátor vagy, talán bele is ülhetsz az egyikbe. De ha nem vagy Ferrari rajongó, akkor lesz Corvette, Porsche, Audi és Nissan is, sőt jönnek prototípusok és Forma-3-as szivarok is. Ez ingyen van, minden másra van ott a bankkártyád. :)

De kifarolva a hangzatos mondatokból, jöjjön a lényeg. Az előttünk álló hétvégén, azaz július 4-6 között ismét a Hungaroringre látogat a Nemzetközi Nyílt GT-bajnokság, ismertebb nevén az International GT Open. A belépés mindhárom nap ingyenes lesz, és nem csak a nézőtérre, de a paddockba is, azaz közvetlen közelről meg lehet majd nézni az autókat, sőt a pilótákkal is könnyű lesz összeakadni.

A hétvégét három bajnokság teszi majd érdekessé: az GT Open mellett érkezik az Euroformula Open F3-as sorozat, illetve a kis prototípusokra épülő Radical European Masters is.

Bár az ízlések állítólag különbözőek, megkockáztatom, a legszebb és legdögösebb autók a GT Open mezőnyben lesznek. GT2-es és GT3-as Ferrarik, Corvettek és Poschék alkotják majd a mezőny derekát, de ha minden jól alakul, lesz egy Audi R8 és egy Nissan GT-R is.

A pilóták között is akad néhány ismerős név. Egy Ferrarival indul az F1-et is megjárt Andrea Montermini, akárcsak az olasz márka korábbi junior pilótája Daniel Zampieri. Egy Porschéval támad a korábbi bajnok és Le Mans Series győztes Joel Camathias, valamint a WSR-ből ismert jó nevű Alvaro Barba is. Rajthoz áll az idei Le Mans 24 óráson is induló Michele Rugolo és Paolo Ruberti, valamint  a WTCC-ből ismert spanyol-kurd Isaac Tutumlu, utóbbi egy eltéveszthetetlen hangú Corvette C6R-el. És ki kell még emelni a korábbi Superleague Formula bajnok Craig Dolby-t, valamint a Mégane kupa győztes Nick Catsburgöt is.

GTOpen_pilotacsere

És mivel 60 percnél hosszabb GT versenyekről beszélünk, természetesen kötelező a boxkiállás, valamint lesz pilótacsere is, ami mindig plusz izgalmakat jelent.

Az Euroformula Open-ben idén már mindenki az újabb fejlesztésű F3-as kasztnit, azaz a Dallara F312-t használja, sőt, az összes pilóta a Toyota alapú, Piedrafita Sport által fejlesztett motorokkal megy. A gumiszállító (Dunlop) is egységes, azaz teljesen azonos autókkal csapnak össze a résztvevők.

F3Open_general

Olyan veretes nevekkel itt nem találkozunk, mint a GT Openben, ám Sean Walkinshaw azért nem bújhat el észrevétlenül, a legendás túraautós, le mansi és F1-es konstruktőr második házasságából származó fia ebben a sorozatban nyomul, méghozzá a WTCC-ből is ismert Campos Racing színeiben.

Végül, de nem utolsó sorban, a Radical European Masters mezőnyében a brit gyártó különböző generációs kis-prototípusai, úgynevezett CN kategóriás autói mennek, amelyek tökéletes felkészülési lehetőséget biztosítanak azoknak, akik a Le Mans 24 órásról és az Endurance Világbajnokságról álmodnak.

Radical

Ami a hétvége programját illeti, pénteken reggel kilenctől délután ötig rendezik a szabadedzéseket, így a szombati és vasárnapi napra már csak téttel bíró események jutnak. Íme a pontos időbeosztás:

Szombat:

9:00 - 9:15 - GT Open első időmérő (GTS kategória)

9:15 - 9:20 - GT Open első időmérő (GTS és SuperGT kategória)

9:20 - 9:35 - GT Open első időmérő (SuperGT kategória)

9:50 - 10:25 - Radical Masters időmérő

10:40 - 11:10 - Euroformula Open első időmérő

11:25 - 11:10 - GT Open második időmérő (GTS kategória)

11:40 - 11:45 - GT Open második időmérő (GTS és SuperGT kategória)

11:45 - 12:00 - GT Open második időmérő (SuperGT kategória)

13:45 - Radical Masters első futam (50 perc)

15:00 - Euroformula Open első futam (17 kör)

16:00 - GT Open első futam (70 perc)

Vasárnap:

9:15 - 9:45 - Euroformula Open második időmérő

10:45 - Radical Masters második futam (50 perc)

12:00 - Euroformula Open második futam (17 kör)

13:00 - GT Open második futam (60 perc)

Ha megérkezik a hivatalos nevezési lista, azt is csatoljuk majd a cikkhez.

Hozzászólások