MotoGP - Valentino Rossi elhagyja a gyári Yamaha csapatát
Valentino Rossi elhagyja a gyári Yamaha csapatát
Fotó: Europress/AFP

Valentino Rossi elhagyja a gyári Yamaha csapatát

Minich RékaMinich Réka
2020/09/27 11:09
Minden idők legsikeresebb motorversenyzője jövőre is ott lesz a mezőnyben, viszont meglepetésre elhagyja a gyári Yamaha csapatát. Valentino Rossi a  következő idényt a Petronas Yamaha SRT csapatában fogja teljesíteni.

A Petronas Yama Sepang Racing Team mindössze második évét tölti a motoros világbajnokság királykategóriájába, ennek ellenére rendkívül sikeresek. A 2019-es katari futamon debütáltak és az első szezonjukban rögtön hat első rajthelyet és hét dobogós helyet értek el, amivel meg is szerezték a legjobb privát csapat címét. Az idei szezonban eddig két rajtelsőségnél tartanak és vezetik az összetettben a csapatversenyt is. A következő szezonban Rossi szerződtetésével ismét szintet léphetnek.

Valentino Rossit keveseknek kell bemutatni, sokan őt tartják minden idők legjobb motorversenyzőjének. Számtalan rekord fűződik a nevéhez és ő az egyetlen aki 125, 250, 500 köbcentis kategóriában, valamint a MotoGp-ben is világbajnok tudott lenni. Szerződése egyelőre egy évre szól, csapattársa pedig jó barátja, Franco Morbidelli lesz.

A Yamah SRT vezetői így nyilatkoztak:

"A csapat és a szponzorok nevében is szeretnénk kiemelni mekkora megtiszteltetés, hogy Valentino nálunk fog versenyezni jövőre. Ő egy ikon, egy legenda. A tapasztalat óriási előny lesz számunkra, hiszen a következő még csak a harmadik szezonunk lesz, remélem, hogy sokat tanulhatunk Valentinotól. Ugyanakkor igyekszünk, hogy a lehető legjobb hátteret nyújtsuk a számára és ezzel megháláljuk a belénk vetett bizalmát. Azt gondolom, hogy Valentino és Franco párosa igazán veszélyes lesz jövőre, velük igazán versenyképesek lehetünk. 
Az, hogy egy Rossi szintű pilótát tudtunk szerződtetni igazán nagy lépés számunkra. Rövid idő alatt léptünk előre, előszőr a Moto3, a Moto2, majd a MotoGp kategóriákban versenyezhettünk. Jövőre egy igazi klasszis fog nálunk versenyezni, ő egy igazai legenda, fantasztikus, hogy minket választott. Tudjuk, hogy Vale régóta nem versenyzett privát csapatban. de remélem, hogy ez az újjászületését is jelentheti. Az a célunk, hogy még jobbak legyünk csapatként és Rossival elérhessük a lehető legjobb eredményt. Szeretnénk, hogy 2021 igazán emlékezetesre sikerüljön."

MotoGP.comHozzászólások