Le Mans - Megszűnik a világ egyik legmenőbb versenycsapata
Megszűnik a világ egyik legmenőbb versenycsapata
Fotó: Extreme Speed Motorsport

Megszűnik a világ egyik legmenőbb versenycsapata

LantiLanti
2018/12/02 11:42

Ha valaki nézett sportautó versenyt az elmúlt szűk tíz évben, egy csapat egészen biztosan megragadta az emlékezetében. Ki is tudná elfelejteni az amerikai Extreme Speed Motorsport elképesztően dögös fekete-zöld festését. 

A floridai bázissal rendelkező alakulatot 2010-ben alapították, és fennállása során nyert Daytona 24 órást, két Sebring 12 órást, és győzött a Petit Le Mans-on is. Emellett két évet lehúzott az Endurance Világbajnokságon, és így a Le Mans 24 órásra is eljutott. 

Az ESM azonban a sikerek mellett az elképesztően menő megjelenéssel is hódított, amit rendkívül kreatív főszponzornak, a Tequila Patronnak köszönhetett. A szesz és a csapat tulajdonképpen összefonódott, hiszen az istállót Scott Sharp mellett a Patron Spirits ügyvezetője, Ed Brown alapította. Sőt, mindketten versenyeztek is az ESM színeiben. 

Idén januárban azonban a Tequila Patron új tulajdonoshoz került, 5.1 millió dollárért a Bacardi cég vásárolta meg, nyáron pedig bejelentették, az év végén mindenféle motorsportos szponzorációt megszüntetnek. Az ESM egy ideig még próbált más szponzort találni, ám mostanra eldőlt, becsukják a boltot. 

Az elmúlt évben használt Nissan Onroak DPi autókat a CORE Autosportnak adták el, a kamiont és a csapat egyéb felszerelését pedig a formálódó AIM Vasser Sullivan alakulat vásárolta meg. 

tpesmls-.jpg

tpesmls-44932.jpg

extreme-speed-ferrari-f458-italia--anne-proffit-photo_100371108_h.jpg

IMG_3517.jpgFotó: Robert Lyon

Hozzászólások