Le Mans - Né', beszél! Megszólalt a Glickenhaus új Le Mans-i autója - videó
Né', beszél! Megszólalt a Glickenhaus új Le Mans-i autója - videó
Fotó: Scuderia Cameron Glickenhaus

Né', beszél! Megszólalt a Glickenhaus új Le Mans-i autója - videó

LantiLanti
2021/02/11 17:15
A 21. század autósport rajongóit sajnos egyre többet hallani arról panaszkodni, hogy eltűnnek az igazi, ékesszóló versenyautók. Ami a szőrszálakat vigyázzba parancsoló hang helyett marad, az inkább csak mormogás, vagy rosszabb esetben nyekergés. 

Vannak azonban még ostrom alatt álló szigetei ennek a világnak, ahol az autók retorikai képességeikre is büszkék lehetnek. Például az Endurance Világbajnokság valamennyi kategóriája ilyen. 

Akiknek elege van a kis lökettérfogatú turbómotorok, vagy még inkább a villanyautók nyivákolásából, azoknak itt egy kis online opera Amerikából. Ami még akkor is kellemes, ha a művésznő konkrétan most nyitotta először dalra a száját. 

A helyszín a Scuderia Cameron Glickenhaus műhelye, az előadó pedig a márka épülőfélben lévő LMH (Le Mans Hypercar) autója, amellyel idén nekimennek a Toyotának az Endurance Világbajnokságon, és azon belül a Le Mans 24h-n. 

Glickenhaus007-digitalis.jpgFotó: Scuderia Cameron Glickenhaus

SCG 007 névre hallgató gyorskocsi hangképző eszköze szabad szemmel is jól látható, 3.5 literes, V8-as elrendezésben, megtámogatva két turbóval. Jim Glickenhausék úgy döntöttek, nem lacafacáznak hibrid rendszerrel, úgyhogy az autó csak benzinen él.

Persze fura is lenne: az SCG egy kis volumenű sportautó gyártó, amely tömény élvezettel veri bilincsbe leendő vásárlóit. Ehhez pedig nincs szükség villanymotorra és energia visszanyerő rendszerre. 

Az autót ők maguk fejlesztik, a motort viszont külsős cégre, egy specialistára bízták. A francia Pipo Moteurs több komoly "bűntényt" is elkövetet már, ők felelősek például a Hyundai i20 és a Ford Focus WRC-motorjaiért. Most a sportautó versenyzésbe is belenyalnak. 

De sok a duma, hallgassuk inkább egy ígéretes művész első hangszálpróbáit. 

Hozzászólások