301 Moved Permanently


nginx/1.14.2
Az #1-es Audi igen, Duval nem indul Le Mans-ban | Eurosport
Le Mans - Az #1-es Audi igen, Duval nem indul Le Mans-ban
Az #1-es Audi igen, Duval nem indul Le Mans-ban
Fotó: Europress/AFP

Az #1-es Audi igen, Duval nem indul Le Mans-ban

LantiLanti
2014/06/12 12:53

Tegnap egy brutális, de hála Istennek szerencsés kimenetelű baleset szakította meg a Le Mans 24 órás első szabadedzését, a címvédő #1-es Audi Loic Duvallal a volán mögött a falnak csapódott és rondán összetört a Porsche kanyarkombináció első szakaszában.

Majdnem egy órán át tartott, mire a sportbírók platóra tették a rommá tört R18 E-tron Quattrot, a francia pilótát pedig eközben a pályán található egészségügyi központba, onnan pedig a helyi kórházba szállították.

Az esti időmérő edzés kezdetére szerencsére kiderült, a tavalyi verseny egyik győztese jól van, kisebb vágásokkal megúszta a borzalmas balesetet. Akkor még azt találgatta mindenki, elkészül az autó, mostanra viszont kiderült, nem az Audi szerelőinek kezében van Duval sorsa.

Az orvosok tanácsára a 32 éves francia kihagyja a 82. Le Mans 24 órást, helyét pedig az német márka tartalék pilótája, Marc Gené veszi át. A spanyol pilóta 2009-ben már nyert a La Sarthe-on, igaz, akkor még a nagy rivális Peugeot pilótájaként.

Genét egyébként is nevezték az idei versenyre, az LMP2-es kategóriában induló Jota Racing Zytek-Nissanjával ment volna. Így persze a brit alakulatnak is beugró versenyző után kellett néznie, a választás pedig Oliver Turvey-re, a McLaren tesztpilótájára esett. Turvey eredetileg szintén a P2-ben indult volna a Millennium Racing színeiben, ám az arab bejegyzésű csapat az utolsó pillanatban anyagi okokból visszalépett.

A sors furcsa fintora, hogy Duval éppen ma (csütörtökön) ünnepli 32. születésnapját. Bizonyos szempontból keserű érzés lehet, de ha visszagondolunk Allan Simonsen tavalyi halálos balesetére, akkor egy kisebb újjászületést is jelenthet ez az alkalom.

A pilótakérdés tehát megoldva, mostantól az Audi szerelőkön a világ szeme, a német márka sokat látott és világklasszis szervizcsapata pedig abban a pillanatban elkezdte a munkát, hogy az #1-es R18 megérkezett a boxba. Az autót egy új monokokk (kasztni) köré kell felépíteni, és mivel a csapat szeretne elkészülni a csütörtöki két időmérőre, az Autosport értesülése szerint két műszakban dolgoznak.

Az első időmérő 19:00-kor, a második 22:00-kor kezdődik Le Mansban, az elsőt az Eurosport 2, a másodikat pedig az Eurosport közvetíti élőben.

Videó Duval balesetéről:

Hozzászólások