Formula E - 2,8 másodperc alatt gyorsulunk százra, amint lemegy a nap
2,8 másodperc alatt gyorsulunk százra, amint lemegy a nap
Fotó: Brightcove

2,8 másodperc alatt gyorsulunk százra, amint lemegy a nap

Gecsei AndreaGecsei Andrea
2021/02/26 17:20
Kezdődik a Formula E hetedik szezonja! A leglényegesebb újdonság pedig az, hogy a sorozat ettől az évtől kezdve már világbajnokságként szerepel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenynaptárában.

A koronavírus miatt a hatodik szezon egészen különösen ért véget, augusztusban az utolsó hat versenyt 9 nap alatt zavarták le a szervezők Berlinben, végül Antonio Felix da Costa (és csapata, a DS Techeetah is) vihette haza a bajnoki címet. 

Most két különleges, lámpafényes versennyel vágnak neki az idénynek, február 26-án és 27-én Szaúd-Arábia, a némileg átalakított Riyadh Street Circuit ad otthont a szezonnyitóknak, majd április elején Rómában folytatódik a sorozat. A járványhelyzet miatt persze folyamatosan reagálni kell a gyorsan változó körülményekre, így a Formula E-ben sem vehetünk biztosra semmit. 

Persze, így a verseny napján már talán ki lehet jelenteni, hogy nem marad el a futam. A pálya az egyik legtechnikásabb az egész versenynaptárban, 2,495km hosszú és még Punta del Esténél is egyel több, 21 kanyarral büszkélkedhet. Ami viszont igazán különlegessé teszi ezt a napot, az az esti lebonyolítás. A futamok alatt a pályát kis fogyasztású LED-es technológiával világítják meg, melyet teljes egészében megújuló forrásból biztosítanak, illeszkedve a Formula E alapkoncepciójához. 

A Diriyah ePrix pénteki és szombati futamát az Eurosport 2-n közvetítjük, mindkét nap 17:30-tól!

Hozzászólások