Forma 1 - Csak a Red Bull tarthatja a Forma-1-ben az ülés nélkül maradt mexikói pilótát
Csak a Red Bull tarthatja a Forma-1-ben az ülés nélkül maradt mexikói pilótát
Fotó: Europress/AFP

Csak a Red Bull tarthatja a Forma-1-ben az ülés nélkül maradt mexikói pilótát

Németh DánielNémeth Dániel
2020/11/26 21:15
Sergio Pérez elismerte, egyetlen esetben marad jövőre is a Forma-1 mezőnyében: amennyiben szerződést kap a Red Bulltól. A mexikói versenyző - aki Sebastian Vettel érkezése miatt vált létszámfelettivé a jövőre Aston Martin néven futó istállónál - jelenleg Alexander Albonnal és Nico Hülkenberggel verseng az ülésért. Amennyiben sikertelenül, úgy inkább kihagyja a következő szezont.

Hiába futja pályafutása eddigi legsikeresebb szezonját, mégis bizonytalan Pérez jövője, már ami a Forma-1-et illeti. Jelen állás szerint a mexikói versenyző lehet a 2020-as pilótapiac nagy vesztese, azzal ugyanis, hogy Vettel az Aston Martinhoz szerződött, Pérez maradt szerződés nélkül a következő évre. A rendkívül rutinos, évek óta megbízható pilóta iránt nyilván lenne érdeklődés, főként, hogy nem kevés pénzt visz magával szponzorai által. Ő viszont csak akkor látja értelmét a versenyzésnek, ha ígéretes projektet talál magának.

"Egy lehetőség van" - mondta Pérez. "Ezt már korábban is mondtam, elég régóta az F1-ben vagyok. Szeretném folytatni, úgy gondolom, most vagyok a csúcson. De csak úgy szeretném folytatni, ha van rá okom is. Kell egy terv, egy jó projekt, és ha nem találok olyat, ami nem motivál 100%-ban, azt inkább nem fogadom el. Most annyit tudunk tenni, hogy várunk a döntésre. Erre már nincs hatásunk" - mondta a mexikói, aki nem szívesen foglalt állást abban a kérdésben, miért pont őt kellene választania a Red Bullnak.

Kihagyhatja a 2021-es szezont Sergio Pérez.Fotó: Europress/AFP 

Pérez leszögezte, hogy nincs a fejében B-terv, és nem tervez kategóriát váltani, legalábbis rövid távon. Amennyiben nem kap egy számára vonzó projektet, inkább kihagyna egy évet. "Világos, hogy mit szeretnék tenni. Az A-terv nyilván a folytatás, a B pedig az, hogy kihagyok egy évet, és meglátjuk, hogyan bírom versenyzés nélkül. Kiderül, mennyire hiányzott, vissza akarok-e térni, akad-e olyan sorozat, ami érdekelhet, vagy inkább valami mást szeretnék csinálni és eltávolodok az autósporttól."

"Lesz egy évem elgondolkozni, hogy mit is szeretnék helyette csinálni. Ha nincs jövőre F1, nem nagyon látom, hogy valami mást csinálnék. Erre még nem volt példa, az egész életem erről szólt. Meg kell tapasztalnom a sporton kívüli életet, hogy kiderüljön, mennyire illik hozzám. Egy csomó dolog érdekel a versenyzésen kívül. Persze még elég fiatal vagyok. El tudom képzelni, hogy később üzletemberként dolgozzak, de nem a harmincas éveimbem. Ha mégis korábban jönne el, ezt is örömmel megfontolom a lehetőségeim között."

"Nyilván ott van a családom is, szeretném látni, ahogyan a gyerekeim felnőnek. El tudom képzelni autósport nélkül is az életet."

Nemrég egyébként Hülkenberg is megszólalt a lehetséges Red Bull-állás kapcsán, de sok konkrétummal nem tudott szolgálni. "Természetesen bízom abban, hogy a jövőben visszatérhetek egy jó helyre, de nincs mit jelenteni. Minden nagyon csendes jelenleg. A hírek valamelyest csillapodtak, és ez szerintem így lesz egészen addig, amíg nem lesz végső döntés" - magyarázta a német versenyző. Hülkenberg azt is hozzátette, több istállóval kapcsolatban van, de ilyenkor már nem a versenyzők kezében van a döntés.

via Autosport

Hozzászólások