Forma 1 - Bejelentették, hogy Sainz lesz Vettel utódja a Ferrarinál
Bejelentették, hogy Sainz lesz Vettel utódja a Ferrarinál
Fotó: Europress/AFP

Bejelentették, hogy Sainz lesz Vettel utódja a Ferrarinál

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/14 12:12
Carlos Sainz váltja jövőre a csapatot elhagyó Sebastian Vettelt a Ferrari Forma-1-es istállónál.

A maranellóiak csütörtöki bejelentése szerint a 25 éves spanyol pilóta két évre kötelezte el magát az olaszokhoz.

"Örömmel jelentem be, hogy Carlos csatlakozik hozzánk. Eddigi öt szezonjában bizonyította a tehetségét és technikai képzettségét, ami alapján tökéletesen illik majd a Ferrari-családba" - mondta az istálló honlapján Mattia Binotto csapatfőnök, aki szerint Sainz leigazolása fontos lépés abba az irányba, hogy visszatérjenek a Forma-1 csúcsára.

Vettel helyzete nem túl kecsegtető, de a Ferrari is dilemma előtt áll | Eurosport

Sebastian Vettel mindig is nyíltan beszélt arról, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumachert tekinti példaképének, talán ezért is tűnt magától értetődően természetes lépésnek, hogy 2015-ben a Ferrarihoz szerződött. A nagy álom, a közös cím megszerzése azonban nem sikerült, és minden valószínűség szerint ez így is marad, mert a négyszeres világbajnok 2020 végén távozik a maranellóiaktól.

A spanyol versenyző 2015-ben a Toro Rossónál mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnokságban, ahol 2017 második felében és 2018-ban a Renault-nál szerepelt, tavaly óta pedig a McLarent erősíti. Eddig 102 futamon indult, legjobb eredménye 2019-ből egy harmadik hely.

Mostani csapata ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy 2021-től szerződtette az ausztrál Daniel Ricciardót.

Sainz csapattársa a monacói Charles Leclerc lesz a Ferrarinál.

Ricciardo a McLarenhez igazol a Renault-tól | Eurosport

Daniel Ricciardo az idény végén elhagyja a Renault Forma-1-es csapatát és 2021-től a McLaren színeiben versenyez majd az autós gyorsasági világbajnokságon. "Daniel leigazolása nagy lépés előre a hosszú távú terveinket illetően, mert egy új dimenziót nyit a csapat számára. Ez nagyszerű hír az istállónak, a partnereinknek és természetesen a szurkolóinknak is" - mondta a wokingiak elsőszámú vezetője, Zak Brown.

MTI

Hozzászólások