Forma 1 - Ricciardo a McLarenhez igazol a Renault-tól 
Ricciardo a McLarenhez igazol a Renault-tól
Fotó: Europress/AFP

Ricciardo a McLarenhez igazol a Renault-tól 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/14 11:49
Daniel Ricciardo az idény végén elhagyja a Renault Forma-1-es csapatát és 2021-től a McLaren színeiben versenyez majd az autós gyorsasági világbajnokságon.

"Daniel leigazolása nagy lépés előre a hosszú távú terveinket illetően, mert egy új dimenziót nyit a csapat számára. Ez nagyszerű hír az istállónak, a partnereinknek és természetesen a szurkolóinknak is" - mondta a wokingiak elsőszámú vezetője, Zak Brown.

Az ausztrál versenyző kaotikus szezonkezdetre számít a berozsdásodott pilóták miatt | Eurosport

Daniel Ricciardo, a Renault kiváló versenyzője arra számít, hogy a szokatlanul hosszú kihagyás után időbe telik majd, mire mindenki felveszi a ritmust, emiatt az év első versenyeit meghatározhatják az egyéni hibák. Az ausztrál versenyző arról is nyilatkozott, milyen dilemmával szembesülnek a pilóták a Forma-1-ben, amikor a jövőjükről kell döntést hozniuk.

A 30 éves ausztrál pilóta Lando Norris társa lesz jövőre és a minden bizonnyal a Ferrarihoz távozó spanyol Carlos Sainz helyét veszi majd át.

Ricciardo 2011-ben a HRT csapatánál kezdte pályafutását az elitkategóriában, majd a Toro Rossónál és a Red Bullnál versenyzett, utóbbinál hét futamgyőzelmet aratott. Tavaly szerződött jelenlegi csapatához, a Renault-hoz.

Vettel helyzete nem túl kecsegtető, de a Ferrari is dilemma előtt áll | Eurosport

Sebastian Vettel mindig is nyíltan beszélt arról, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumachert tekinti példaképének, talán ezért is tűnt magától értetődően természetes lépésnek, hogy 2015-ben a Ferrarihoz szerződött. A nagy álom, a közös cím megszerzése azonban nem sikerült, és minden valószínűség szerint ez így is marad, mert a négyszeres világbajnok 2020 végén távozik a maranellóiaktól.

MTI

Hozzászólások