Forma 1 - Ricciardo az év végén akár távozhat is a Renault-tól
Daniel Ricciardo
Fotó: Europress/AFP

Ricciardo az év végén akár távozhat is a Renault-tól

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/04 21:48
Az év végén lejár a szerződése, ezért könnyen előfordulhat, hogy távozik a Renault Forma-1-es csapatától az ausztrál Daniel Ricciardo.

A francia autógyár tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost hétfőn azt nyilatkozta a grandprix.com  oldalnak, a 30 éves versenyző tulajdonképpen szabadon igazolhatóvá válik az idei esztendő végén, és egyelőre leginkább rajta múlik, hogy marad-e a Renault-nál.

"Nekünk nincs túl sok lehetőségünk, mi már kiterítettük a lapjainkat, és természetesen tárgyaltunk is, ami teljesen normális" - fogalmazott Prost. Hozzátette, ha a koronavírus-járvány okozta helyzet megoldódik, és nem befolyásolja a 2021-es idényt, akkor is inkább megtartanák mostani versenyzőiket, minthogy újakat szerződtessenek. Ricciardo mellett a francia Esteban Ocon a Renault pilótája.

"Nem is látjuk az utánpótlást, nincs Forma-2, Forma-3 és Forma Renault sem, és ha a fiatalok nem versenyezhetnek, akkor nem látjuk őket, és nem is tudjuk értékelni a teljesítményüket" - nyilatkozta Prost, aki szerint Ricciardo a Red Bullhoz bizonyosan nem tér majd vissza.

"Verstappen lehorgonyozta magát ott, ezért nem látom azt a forgatókönyvet, amelyben Daniel oda igazolna" - mondta a 65 éves legendás pilóta.

"Nálunk eléggé nyílt a helyzet, és annyi biztos, hogy valamilyen módon Daniel szeretné nálunk folytatni a munkát, mert az volt a terve, hogy sikerre viszi a Renault-t, az egyeztetéseink pedig most pozitív irányba haladnak" - tette hozzá Prost.

Ricciardo 2011-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, és azóta 171 futamon állt rajthoz, hét nagydíjat nyert meg, összesen 29-szer állt dobogón és háromszor indult az első rajthelyről.

MTI

Hozzászólások