Forma 1 - Michael Schumacher fia bemutatkozik a Forma 1-ben
Michael Schumacher fia bemutatkozik a Forma 1-ben
Fotó: Europress/AFP

Michael Schumacher fia bemutatkozik a Forma 1-ben

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/29 16:37
Az Alfa Romeo vezetése ma megerősítette, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick bemutatkozhat a Forma 1-ben a jövő heti Eifel Nagydíj szabadedzésén. 

A 21 éves versenyző, aki a Ferrari Driver Academy (FDA) színeiben jelenleg is vezeti Forma-2-es bajnokságot, a múlt héten Szocsiban, azt megelőzően pedig Monzában is nyerni tudott. Mick nem most ül majd először Forma 1-es autóban, ugyanis tavaly volt alkalma tesztelni mind az Alfa Romeo, mind a Ferrari versenyautóit. 

Hivatalos versenyhétvégén azonban most először ülhet majd a királykategória egyik autójában. Az Alfa Romeo az első nürburgringi szabadedzésen Antonio Giovinazzi helyén ad majd lehetőséget a fiatal német tehetségnek.

"Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ott lehetek a szabadedzésen" - mondta Schumacher. "Ezt a pillanatot még különlegesebbé teszi a számomra, hogy hazai közönség előtt mutatkozhatok be. Köszönöm a csapat vezetésének, hogy a tavalyi bahreini teszt után ismét belekóstolhatok a Forma 1 világába. A következő tíz napban igyekszem a lehető legjobban felkészíteni magam erre a fontos pillanatra. Azon leszek, hogy értékes edzésadatokkal tudjak majd szolgálni a csapatnak."

f1-fansite.com

Hozzászólások