Forma 1 - Újabb koronavírusos esetre derült fény a Mercedesnél, többek karanténban
Újabb koronavírusos esetre derült fény a Mercedesnél, többek karanténban
Fotó: Europress/AFP

Újabb koronavírusos esetre derült fény a Mercedesnél, többek karanténban

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/09 18:00
A csütörtöki után pénteken újabb koronavírusos esetről számolt be a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, melynek hat munkatársat le is kellett cserélnie a Nürburgringen sorra kerülő hétvégi Eifel Nagydíjra.

A stuttgarti csapat pénteken közölte, az Egyesült Királyságból hat tartalék csapattagot utaztattak el Németországba, és nekik kell átvenniük azokat a feladatokat, amelyeket az elkülönített társaik láttak el.

A Mercedes csütörtökön már jelentett egy pozitív esetet, de azonnal hozzátette, nem a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonról és nem is az istálló másik versenyzőjéről, a finn Valtteri Bottasról van szó. Ezután került sor egy újabb kör tesztelésre, melynek során egy teszt pozitív eredményt hozott, egy másik pedig nem volt egyértelmű, ezért azt megismétlik. A csapat többi tagja negatív koronavírustesztet produkált.

A Mercedes csapatnál is megjelent a koronavírus | Eurosport

Megfertőződött a koronavírussal a világbajnoki címvédő Mercedes Formula-1-es csapatának egyik tagja, de az istálló szóvivője szerint a két versenyző, a hatszoros vb-győztes brit Lewis Hamilton, valamint a finn Valtteri Bottas jól van. A brit istálló a Nürburgringen sorra kerülő hétvégi Eifel Nagydíjra készül, melyen Hamilton egy sikerrel beérheti a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 91 futamgyőzelemből álló rekordját.

A két héttel ezelőtti Orosz Nagydíjon tíz koronavírusteszt hozott pozitív eredményt, ami az eddigi legtöbb, de ezek mindegyikét a kisegítő személyzet tagjai adták. Az F1 az idény júliusi rajtja óta nagyon szigorú előírások mentén működik minden versenyhétvégén, rengeteg az ellenőrzés, és még a csapatokon belül is korlátozott az átjárás, illetve a kontaktlehetőség.

"Minden fontos csapattagunk elvesztése befolyásolja a versenyt, de azt hiszem, ellenőrzés alatt tartjuk a helyzetet" - mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Hozzátette, a pilóták mozgása a leginkább korlátozott az egész csapatból.

"Nincsenek valami jó helyzetben, mert remeteként kell élniük. Szinte csak a szobájukban tartózkodhatnak, nem mehetnek el vacsorázni, nem találkozhatnak más emberekkel. Vissza kell húzódniuk, de úgy gondoljuk, ezzel a döntéssel megvédhetjük őket" - mondta Wolf.

A versenyzők közül eddig csak Sergio Pérez, a Racing Point mexikói pilótája kapta el a vírust, ő emiatt két futamot hagyott ki augusztusban.

A Szocsiban két hete rendezett Orosz Nagydíj volt az első július óta, amelyen jelentősebb számú néző volt jelen. A szervezők közlése szerint naponta 30 ezren voltak kíváncsiak a programra.

Hamilton a vasárnapi Eifel Nagydíjon beállíthatja a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját.

MTI

Hozzászólások