Forma 1 - Hamilton egy évig még maradna, utána azonban minden bizonytalan
Hamilton egy évig még maradna, utána azonban minden bizonytalan
Fotó: Twitter

Hamilton egy évig még maradna, utána azonban minden bizonytalan

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/25 11:40
Lewis Hamilton a Sky Sportsnak adott interjújában arról beszélt, hogy bár nem tudja még meddig akar versenyezni, de ami a 2021-es szezont illeti, az a terv, hogy mindenképpen ott lesz a mezőnyben.

Annak ellenére, hogy dominálja a 2020-as szezont, Hamilton még nem írt alá a Mercedeshez, és szerződés nélkül áll a következő szezonra. Igaz, hónapok óta mondja, hogy 2021-ben még mindenképpen versenyezni akar, az ennél hosszabb távú jövő azonban kérdéses.

"Nem hiszem, hogy most lennék a csúcson" - mondta Hamilton, aki az első rajtkockából indulhat a Portugál Nagydíjon. "De kétségtelenül jó formában vagyok. Továbbra is versenyezni akarok, de még nem tudom, meddig. Valószínűleg már nem sokáig, úgyhogy ez az az időszak, amikor ki kell találnom, milyen jövőt képzelek el magamnak. Bárhogyan is döntök, annak összhangban kell lennie a csapat szándékaival és a saját terveimmel is. Az az egy biztos, hogy jövőre még itt akarok lenni."

Hamilton 69 pontos előnnyel vezet a vb-címért folytatott küzdelemben, miközben - a Portugál Nagydíjat is beleszámítva - már csak hat futam van hátra az idei sorozatból. Célja természetesen a rekordbeállítást jelentő hetedik világbajnoki cím megszerzése.

Miközben a 2021-es csapatok már majdnem teljesen felálltak, Hamilton szerződés nélkül érkezett Portugáliába. Ez a tény azonban egyáltalán nincs befolyással a versenyzésére.

Hamilton beállította Schumacher rekordját a Nürburgringen | Eurosport

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Eifel Nagydíjat a Nürburgringen, ezzel beállította a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját. A 35 éves pilótának ez volt az idei hetedik sikere, ezzel 69 pontra növelte az előnyét az összetettben hat versennyel a szezon vége előtt.

"A megállapodás valószínűleg csak formalitás, és jelenleg nem ennek van prioritása. Egy ponton persze le kell majd ülnünk egyeztetni, de most nem ez az, amire koncentrálnunk kell. Az idei évet kell megfelelően befejeznem, számomra ennek van most elsőbbsége. Én most kizárólag erre összpontosítok, aztán, ha eljön majd az ideje, természetesen megtesszük, amit kell."

Hamilton, aki 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, korábban mindig két- vagy hároméves szerződéseket kötött. 

"Még nem hoztam döntést, de mindenképpen maradni akarok. Korábban általában három évben gondolkodtunk, de amikor majd most leülünk, figyelembe kell vennünk, hogy ez már egy másik időszak. Nem biztos, hogy még három évig folytatni akarom. Nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés, ráadásul 2022-től az autók egy új korszakába lépünk. Az is izgat, mi történik majd akkor, milyenek lesznek majd azok az autók."

Sky Sports

Hozzászólások