Forma 1 - Koronavírussal fertőzte volna meg versenyzőit az F1-es csapat tanácsadója
Koronavírussal fertőzte volna meg versenyzőit az F1-es csapat tanácsadója
Fotó: Europress/AFP

Koronavírussal fertőzte volna meg versenyzőit az F1-es csapat tanácsadója

LantiLanti
2020/03/30 14:26
A Red Bull motorsport tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko szeret egyedi véleményeket megfogalmazni, ezen már meg sem lepődünk. A nemrég nyilvánosságra hozott legutóbbi elképzelésén viszont egy kicsit talán mégis meg fogunk.

Az osztrák ORF televíziónak adott interjúban Marko elmondta, azt tanácsolta a Red Bull vezetőségének, hogy szervezzenek egy "koronavírus tábort", ahol a versenyzők együtt készülnek az egyelőre még bizonytalan szezonrajtra, és közben kontrollált körülmények között át is esnek a betegségen.

A tanácsadó már korábban is többször hangsúlyozta, nem osztja a koronavírussal kapcsolatos általános vélekedést, ám ennek ellenére a jelenlegi elképzelése nem kapott zöld jelzést. 

"Négy Formula 1-es versenyzőnk és körülbelül 8-10 junior pilótánk van. Az volt a terv, hogy szervezünk egy tábort, ahol átvészelhetik ezt a mentálisan és fizikálisan is 'halott' időszakot. És ez lett volna a megfelelő pillanat arra, hogy megfertőződjenek. Fiatal, erős emberekről van szó, kiváló egészségi állapottal" - idézi Marko szavait az Autosport.
"Ilyen módon kellően felkészültek lennének, bármikor is kezdődik a szezon. Mert ha egyszer elindul, ez egy nagyon kemény bajnokság lesz."

Ahogy ő fogalmaz, az elképzelést nem fogadták valami jól a vezetésben, és a dolgot elvetették. Így most a versenyzők arra összpontosítanak, hogy minél jobb fizikai és mentális állapotban maradjanak. 

"Max szerintem több versenyen vesz részt, mint egy valódi szezonban. Sokat szimulátorozik, néha egy nap több futamon is részt vesz."

Marko szerint fontos is a felkészülés, hiszen ha tényleg 15-18 futamból áll majd az idei évad, akkor nagyon kemény idők várnak a pilótákra, és a futamok között már nem lesz lehetőség érdemi edzés elvégzésére. 

Hozzászólások