Forma 1 - Lewis Hamilton nem állhat rajthoz a Sakhir Nagydíjon
Lewis Hamilton nem állhat rajthoz a Sakhir Nagydíjon
Fotó: Europress/AFP

Lewis Hamilton nem állhat rajthoz a Sakhir Nagydíjon

LantiLanti
2020/12/01 09:11
Nem lesz ott az év utolsó előtti Formula 1-es versenyén a világbajnoki címet már korábban bebiztosító Lewis Hamilton, mivel nemrég pozitív lett az egyik koronavírus tesztjének eredménye.

A Mercedes csapat közleménye szerint a brit pilótát háromszor is tesztelték az elmúlt héten, és mindannyiszor negatív volt a minta. Hétfő reggel viszont enyhe tüneteket észlelt magán, és az újabb vizsgálat kimutatta nála a vírus jelenlétét. 

Azóta már egy ellenőrző tesztet is elvégeztek Hamiltonon, amely megerősítette a fertőzést, így a hétszeres világbajnok karanténba vonult, és biztosan nem vehet részt a hétvégi második bahreini fordulón. 

A beugró pilótát később nevezi meg a Mercedes. A csapat két tartalék versenyzőt is alkalmaz, ám Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez mellett a hírek szerint a Racing Pointnál idén háromszor is szakszerű helyettesítést adó Nico Hülkenberg szintén esélyes az ülésre. 

Lance Stroll és Sergio Perez után Hamilton a harmadik F1-es versenyző, aki koronavírus fertőzés miatt kénytelen kihagyni egy nagydíjat. 

A brit versenyző 14 éves pályafutása során még egyetlen versenyről sem hiányzott; most egy 265 futamból álló sorozatot kénytelen megszakítani. 

Hozzászólások