Forma 1 - Ha marad a karantén, lehetetlen lesz versenyt rendezni Silverstone-ban
Ha marad a karantén, lehetetlen lesz versenyt rendezni Silverstone-ban
Fotó: Europress/AFP

Ha marad a karantén, lehetetlen lesz versenyt rendezni Silverstone-ban

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/19 15:55
A Forma-1 irányítói szerint lehetetlen lesz megrendezni Silverstone-ban a Brit Nagydíjat, ha az Egyesült Királyság kormánya érvényben hagyja a 14 napos karanténra vonatkozó rendelkezést.

Az autós gyorsasági világbajnokságot vezető csoport szerint mindenképpen szükséges lenne kivételt tenni az F1-es futam lebonyolításán dolgozók és a résztvevők esetében, mert ezek a személyek nem tudnak kéthetes karanténba vonulni akkor, amikor beutaznak az Egyesült Királyság területére. A kormányzat azért rendelte el ezt az intézkedést, hogy megpróbálja megakadályozni a koronavírus-járvány esetleges második hullámát.

Az F1 irányítói szerint ha az érvényben lévő karanténra vonatkozó előírás kivétel nélkül mindenkire vonatkozni fog, akkor ezzel több ezer, az F1-hez kapcsolódó munkahelyet is veszélybe sodornak.

A Forma-1 mostani idényének első tíz versenyét a világjárvány miatt törölték vagy elhalasztották. A jelenlegi tervek szerint a szezon július elején Ausztriában kezdődne, zárt kapuk mögött, két futammal, majd július közepén Silverstone következne szintén két, nézők nélküli, egymást követő versennyel. Az Osztrák Nagydíjra a szakemberek már kidolgozták azt a szigorú szabályozási csomagot, amelyben többek között sorozatos egészségi vizsgálatok és koronavírus tesztek, valamint a csapatok teljes izolációja szerepel. A Brit Nagydíjra hasonló korlátozások vonatkoznának.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media továbbra is azt szeretné, ha a tervezett 22 helyett legalább 15-18 versenyhétvégét meg lehetne tartani.

MTI

Hozzászólások