Forma 1 - Ecclestone: "Valójában csak akkor húzott mindenki egy irányba, amikor Michael Schumacher náluk versenyzett"
Ecclestone: "Valójában csak akkor húzott mindenki egy irányba, amikor Michael Schumacher náluk versenyzett"
Fotó: Eurosport/Getty

Ecclestone: "Valójában csak akkor húzott mindenki egy irányba, amikor Michael Schumacher náluk versenyzett"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/28 14:39
Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait korábban birtokló brit üzletember egy interjúban elárulta, jelentős szerepet vállalt abban, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Ferraritól jövőre a gyári Aston Martin istállóhoz igazoljon.

A 90. születésnapját szerdán ünneplő Ecclestone a sport1.de  weboldalnak azt mondta, nyomást gyakorolt Lawrence Strollra, a most még Racing Point néven futó csapat tulajdonosára, hogy 2021-re szerződtesse le a német versenyzőt.

"Elmagyaráztam neki, hogy Sebastian még mindig nagyon jó pilóta, és ha leszerződteti, akkor meglátja, hogy a végén ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös lesz" - nyilatkozta Ecclestone, és hozzátette: úgy véli, érvei segítettek meggyőzni Strollt abban, hogy a mexikói Sergio Pérez helyére Vettelt vigye a gyári Aston Martin istállóhoz.

A brit üzletember azt is elárulta, gyakran beszél telefonon Vettellel, akinek meghallgatja a gondjait, gondolatait, és általában tanácsokat is ad neki.

vettelma.jpgVettelFotó: Eurosport/Getty

"A Ferrari mindig is egy kevéssé átlátható csapat volt, ahol a belső politika állandóan nagy szerepet játszott" - mondta Ecclestone, utalva arra, hogy Vettel szerződését hat év után nem hosszabbították meg a maranellóiaknál.
"Valójában csak akkor húzott mindenki egy irányba, amikor Michael Schumacher náluk versenyzett" - jelentette ki Ecclestone. "Szerencsére Vettel jövőre új kihívás elé néz az Aston Martinnal, és minden olyan embernek választ fog adni, aki az idén már kételkedett a képességeiben."

Vettel csapattársa az Aston Martinnál a tulajdonos fia, Lance Stroll lesz 2021-ben.

MTI

Hozzászólások