Forma 1 - Ausztriában kezdődhet a Forma-1-es idény
Ausztriában kezdődhet a Forma-1-es idény
Fotó: Europress/AFP

Ausztriában kezdődhet a Forma-1-es idény

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/17 09:17
Várhatóan a júliusi Osztrák Nagydíjjal kezdődhet a 2020-as Forma-1-es idény.

A BBC szerint az autós gyorsasági világbajnokság irányítói csütörtökön videokonferencián egyeztettek és erre a megállapodásra jutottak. Werner Kogler osztrák alkancellár korábban jelezte, a kormánynak nincs ellenére, hogy nézők nélkül rendezzék meg a spielbergi futamot.

spielberg.jpgFotó: Eurosport/Getty

Az online megbeszélésen ugyanakkor nem jutottak eredményre az új költségvetési limitet illetően. Az eddigi évi 161 millió eurós összeget 138 millióra csökkentenék, de a kisebb csapatok ennél alacsonyabb kiadási összeget szeretnének. Elképzelhető, hogy jövőre 133 millió euró, 2022-től pedig évi 120 millió euró lesz a limit.

Az autós gyorsasági világbajnokság 71. idénye március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a koronavírus-járvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai viadalt is törölték. Ezután leghamarabb a Francia Nagydíjjal kezdődhetett volna a szezon, de a június 28-ra tervezett futamot is valószínűleg el kell halasztani, mivel Emmanuel Macron államfő hétfőn módosította a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.

A július 5-i Osztrák Nagydíj után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

MTI


Hozzászólások