Forma 1 - 2021-től új csapat a Forma-1-ben?
2021-től új csapat a Forma-1-ben?
Fotó: Europress/AFP

2021-től új csapat a Forma-1-ben?

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/03 20:35
Hamarosan egy új spanyol székhelyű Forma-1-es csapat alakulhat, amely 2021-ben csatlakozhat a mezőnyhöz.

A monacói székhelyű MIM Csoport csütörtökön közölte, hogy a Forma-2-es és Forma-3-as csapatot üzemeltető Campos Racing Teammel és korábbi Forma-1-es mérnökökkel együttműködve már dolgoznak egy előzetes tanulmányon, amellyel előkészítik a csatlakozásukat.

Az illetékesek májusban és júliusban már találkoztak a Forma-1 elnökével, Chase Careyvel, és technikai igazgatójával, Ross Brawnnal is, de a tárgyalások még nincsenek előrehaladott szakaszban.

"A 2021-es csatlakozásunk hosszú távú projekt lesz. Tisztában vagyunk az előttünk álló kihívásokkal, de van egy szakértői csapatunk, amely éjjel-nappal dolgozik, az FIA pedig elvárja a pénzügyi stabilitást, ami szintén hozzájárulhat a tervünk sikeréhez" - mondta a Campos társtulajdonosa és a MIM alapítója, Salvatore Gandolfo.

Sajtóhírek szerint az új csapat két pilótája a német Pascal Wehrlein és a spanyol Alex Palou lesz.

Ross Brawn augusztusban kijelentette, meglepően sokan jelezték érdeklődésüket a csatlakozásra, aminek az lehet az oka, hogy 2021-től bevezetik a csapatok költségvetésének felső határát, és további új szabályokat hoznak létre az egyenlőbb versenyfeltételek biztosításához.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szerinte tíz csapattal működhet egészségesen a mezőny, ráadásul sok kisebb csapat volt már a sorozat történetében, amely "csak jött és ment".

Salvatore Gandolfo szerint a költségvetés korlátozása, illetve a további pénzügyi, műszaki és sportszakmai szabályok nagyszerű lehetőséget kínálnak a kisebb csapatok számára a csatlakozásra, a Forma-1-nek pedig arra, hogy ismét érdekesebbé és kiegyensúlyozottabbá váljon.

MTI

Hozzászólások