Küzdősportok - McGregort legyőzte Nurmagomedov, balhéval és letartóztatással ért véget a meccs
McGregort legyőzte Nurmagomedov, balhéval és letartóztatással ért véget a meccs
Fotó: Europress/AFP

McGregort legyőzte Nurmagomedov, balhéval és letartóztatással ért véget a meccs

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/07 08:54

Magyar idő szerint vasárnap reggel összecsapott egymással Conor McGregor (21-4) és Habib Nurmagomedov (27–0) az UFC könnyűsúlyú vb-címéért. Nurmagomedov esélyt sem adott a ketrecbe két év kihagyás után visszatérő McGregornak, egy fojtással a negyedik menetben kopogásra kényszerítette ellenfelét. Ezután viszont elszabadultak az indulatok, az orosz stábjából több embert letartóztattak.

Maga a mérkőzés nagyon egyoldalúan alakult, Nurmagomedov az első pillanatoktól kezdve magához ragadta az irányítást. Többször levitte a földre McGregort, a földharcokban pedig egyértelműen az orosz teljesített jobban. Az ír helyenként óriási pofonokat állt ki, és ugyan a harmadik menetben feltámadt kissé, a találataival nem tudta megrendíteni ellenfelét.

Aztán jött a negyedik menet, amelyben Nurmagomedov újfent levitte a földre McGregort, majd egy fojtással meg is nyerte a mérkőzést.

Ezzel viszont nem csillapodtak az indulatok, Nurmagomedov ugyanis megtámadta a McGregor-stáb egyik tagját. Közben az orosz stábjából sem mindenki tudta megőrizni nyugalmát, Nurmagomedov egyik edzőpartnere bemászott a ketrecbe és megütötte McGregort. Végül mindkét bunyós elhagyta a ringet, és az eredményhirdetésre is nélkülük került sor.

A UFC elnöke, Dana White elmondta, Nurmagomedovék részéről három embert is letartóztattak az esetet követően. Azt a döntést, hogy az orosz nem veheti át a ringen belül a világbajnoki címért járó övet, az elnök hozta meg, mert attól tartott, még nagyobb balhéra kerül sor. Azt is hozzátette: biztosan lesznek következményei a mérkőzési utáni incidensnek.

via bbc 

Hozzászólások