Kerékpár - Wiggins az olimpián? Igen, evezésben!
Wiggins az olimpián? Igen, evezésben!

Wiggins az olimpián? Igen, evezésben!

Kálmán Laci ·
2017/07/03 13:18

Az ötszörös olimpiai bajnok kerékpáros, Bradley Wiggins 2020-ban evezésben lenne ott a tokiói játékokon. Mindezt akkor már 40 évesen. 

Wiggins úgy tervezi, hogy decemberben elindul a brit fedett pályás bajnokságon evezésben. Mint mondja, egészen jó részidőket produkál. A 2012-es Tour de France győztese, aki tavaly vonult vissza a kerékpározástól, hatodik olimpiáján venne részt, ha kijutna Tokióba.

"Az is lehet, hogy csalódást okoznék, bár a számok ennek pont az ellenkezőjét mutatják" - mondta Wiggins. "A visszavonulásom után kezdtem el evezni eredetileg csak azért, hogy az erőnlétem rendben legyen. Aztán egyre jobb és jobb időket eveztem, elkezdtem egyre komolyabban venni, és most már ott tartok, hogy van heti hét edzésem. Meglátjuk, milyen messzire jutok. Ki tudja, talán meglehet a hatodik olimpiai aranyam."

Wiggins a britek egyik legeredményesebb olimpikonja, összesen nyolc érmet szerzett eddig. Sydney-ben indult először, és mindenhol nyert minimum egy aranyat, az utolsót Rióban, a csapat üldözésesben.

Az evezésre váltás gondolata először Wiggins 'My Time' című önéletrajzi könyvében merült fel. David Tanner, a brit Evezős Szövetség egyik vezetője azonban úgy véli, az átállás rendkívül nehéz lesz az ex-kerékpáros számára.

A fedett pályás brit evezős bajnokságot 2017. decemberében rendezik majd az olimpiai velodrome-ban. A verseny a konditermekben is megtalálható evezőgépeken zajlik majd, és bárki elindulhat, aki betöltötte 11. életévét. 500 métertől 2 km-ig rendeznek versenyeket különböző korcsoportokban, és lesz természetesen egy elit kategória is.

Sir Bradley, hajrá!

via bbc
Hozzászólások