Vuelta a Espana - Bennett hátrasorolásával Ackermanné a szakasz, Roglic megúszott egy defektet 
Bennet már a második sprintet nyerte, Roglic megúszott egy defektet
Fotó: Europress/AFP

Bennett hátrasorolásával Ackermanné a szakasz, Roglic megúszott egy defektet 

Szabó BenceSzabó Bence
2020/10/29 18:10
Az összetett esélyesek nyugis napját csak Roglic rosszkor jött defektje zavarta meg, de a mezőny a szülinapos szlovént is bevárta. A sprintben ugyan ismét nem volt ellenfele Sam Bennettnek, az írt azonban könyöklés miatt kizárták, így Ackermanné lett a szakasz. 

Ez történt 

A szerdai hegyi befutó után csütörtökön szinte teljesen sík etap várt a Vuelta mezőnyére, ritka az ilyen a spanyol körön. Mondjuk az sem gyakori egy kerékpárversenyen, hogy a mezőny egy katedrálisból induljon, de mint ma kiderült, hogy a jövő évi Vueltán, Burgosban pont ez vár majd a versenyzőkre

Ráadásul nem esett az eső, nem fújt be oldalszél, vagyis az esélyesekre papíron egy teljesen nyugis nap várt. Eltekintve Roglic utolsó 15 kilométeren belül történt defektjétől ez így is történt, de a mezőny a ma 31. szülinapját ünneplő szlovént is megvárta. Az igazi csata ma a kevés lehetőségük egyikét kihasználni akaró sprinterek között zajlott. 

Ezt a harcot nem zavarta meg sem a két szökevény (Osorio és Bagües), sem a szintrajzhoz képest azért meglepően dombos utolsó 20 kilométer, tényleg jöhetett a mezőnyhajrá. Ezúttal a Bora csinált tökéletes felvezetést, az utolsó métereken viszont Sam Bennettnél ismét nem volt gyorsabb, a célban az ír tűnt győztesnek.

Egészen addig amíg a zsűri észre nem vette a fenti könyöklést, ami miatt Bennett-tet hátrasorolták, így pedig Ackermann kapta meg a győzelmet. Azt vérmérséklettől függően mindenki döntse el maga, hogy ezt mennyire érzi jogosnak...    

A 9. szakasz végeredménye: ITT 
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Pascal Ackermann

A csapata nagyon jó helyzetbe hozta a hajrára. Erőből ugyan nem tudott igazán közel kerülni Bennetthez, de mezőny teljesen szabályosan sprintelő részét megverte, így övé a szakasz, amivel idei 7. sikerét szerezte. 

A nap száma - 50

Egy darabig úgy tűnt, Bennett 50. profi győzelmét szerezte a mai sikerrel, ami egyúttal a Quick-Step történetének 100. háromhetesen szerzett szakaszgyőzelme is lett volna. A belga csapatnál joggal bosszankodnak a zsűri döntésén. 

A nap nyilatkozata

"Láttam a videót, nem volt fair megmozdulás tőle. Azt gondolom, hogy a sok múltheti bukás után vigyáznunk kell egymásra, ha nincs hely, le kell lassítanunk. Sajnálom Samet, de engem is kizártak a Scheldeprijson, ez így fair." (Pascal Ackermann)

Ez jön - (10. szakasz, 10.30.)

Nehezen megjósolható, kinek kedvez ez a nap. A klasszikus sprintereknek talán nehéznek tűnik, egy szökés hazaérése vagy egy távoli támadás sikere bőven benne van a szakaszban.    

🗺️ A 9. szakasz szintrajza: ITT 
📺 Eurosport - 14.35 (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások