Vuelta - Visszavonulás? Közel voltam hozzá
Visszavonulás? Közel voltam hozzá

Visszavonulás? Közel voltam hozzá

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/08/21 11:44

"Az előző hónap elején volt olyan nap, amikor tényleg azt gondoltam, hogy abbahagyom".

Kemény és meglepő mondat Filippo Pozzatotól.

Valami nagyon nincs rendben a Lampre-Merida kerékpárosával, ezt az idei eredményei is pontosan megmutatják. Mindössze egyszer volt dobogós (a Japán kupa prológján), egyik tavaszi egynaposon sem tudott főszereplővé válni, és mindkét nagy körversenyt kihagyta.

"Mélyponton voltam. Visszagondoltam az idei teljesítményemre és arra jutottam, nincs értelme folytatni. Nagyon sok minden nem stimmelt velem, a csapatommal sem ideális a kapcsolatom. Elhihetitek, engem zavar a legjobban, ha nem jönnek az eredmények. Az elhivatottság és az alázat soha nem hiányzott belőlem. Próbáltam változtatni, egy idő után az edzések intenzitására mentem rá, nem pedig a mennyiségre. Ennek voltak látható jelei az ENECO Touron. Folytatom tovább, mert vannak céljaim. Leültem pár hozzám közel álló emberrel beszélgetni, és nekik sikerült meggyőzniük".

2006-ban Milano-Sanremot, három évvel korábban Tirreno-Adriaticot nyert. Idén még nem győzött

Pozzatonak a következő év végéig van szerződése a Lampréval, de sajtóinformációk szerint nem lenne meglepő a távozása. Harminckét éves, bőven lenne még ideje.

A világbajnokság azonban közeleg, Pipponak pedig nagy célja a válogatottság.

"Ott leszek a Vueltán. Bár Horner személyében van emberünk az összetettre, nekem is lehet esélyem egy-két szakaszon. Kellene a jó eredmény, mert Cassani csak akkor válogat be, ha lát bennem fantáziát".

És legyünk őszinték, a 2014-es idény alapján Pozzatonak nem feltétlenül lenne helye a nemzeti csapatban.

Tavaly szeptemberben, a Gp Plouay-n nyert utoljára.

 

A Lampre-Merida Vuelta kerete:

Chris Horner, Winner Anacona, Damiano Cunego, Elia Favilli, Roberto Ferrari, Przemyslaw Niemiec, Filippo Pozzato, Maximiliano Richeze, Josè Rodolfo Serpa Perez

Hozzászólások