Vuelta a Espana - Quintana feladta a Vueltát! (VIDEO)
Quintana feladta a Vueltát! (VIDEO)
Fotó: Europress/AFP

Quintana feladta a Vueltát! (VIDEO)


2014/09/03 16:03

Azt követően, hogy a Tour de France-on a két legnagyobb favorit bukás miatt feladni kényszerült a versenyt, most a spanyol kör előzetesen leginkább esélyesnek tartott versenyzője szállt ki már azelőtt, hogy igazán megmutathatta volna, mit is tud.

A kolumbiai Nairo Quintana tegnap piros trikóban vágott neki a 36,7 km-es egyéni időfutamnak, de a lejtmenetben besokallt – egyes információk szerint fékproblémája volt – és már az is a csodával volt határos, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta.

Ezután ma reggel a bokáját, hátát és a csípőjét fájlalta, elmondása szerint nehéz éjszakán volt túl, de ott találhattuk a rajtban – csapatánál, a Movistarnál azt mondták, csak horzsolásai vannak. Sajnos 24 km-rel a pamplonai rajtot követően egy újabb bukásba került bele, ami után már nem tudta folytatni. Ezúttal mások is belekerültek: Steve Morabito (BMC), Thibaut Pinot (FDJ) és Maxime Bouet (AG2R) is feladni kényszerült a viadalt.

Quintanát a San Migueli kórházba szállították, együttese menedzsere, Eusebio Unsue elmondása szerint a jobb vállát fájlalja, jó esély van egy kulcscsonttörésre, vagy arra, hogy az a váll kiugrott.

Kép Quintanáról, ahogyan már egy ágyon fekszik az AS weboldalán a kerékpáros rovat tetején található jelenleg, nem túl jó, de több, mint a semmi.

Hozzászólások