Vuelta a Espana - Öt csapat kerete a Vueltára
Öt csapat kerete a Vueltára
Fotó: Europress/AFP

Öt csapat kerete a Vueltára


2014/08/16 11:36

Nem túlzás kijelenteni, sosem volt még annyira erős mezőny a spanyol körversenyen, mint idén lesz . Arról már korábban is volt szó, hogy nem kevesebb, mint nyolc olyan bringást várnak a rajtba, aki már megnyerte a három nagy kör valamelyikét.

Tegnap viszont öt együttes is nyilvánosságra hozta a végleges keretét, nagy meglepetés nem történt, de jó átfutni, hogy ki mindenkivel számolhatunk.

A Movistar együttesében például ott lesz a Giro idei győztese, Nairo Quintana. A segítőkre sem lehet panasza. Alejandro Valverde neve mindenki számára jól ismert, mellette Igor Anton is hasznos lesz a hegyekben, a csapatidőfutam során pedig remekül fog jönni Adriano Malori és Jonathan Castroviejo tudása és ereje.

MOVISTAR: Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Igor Anton, Adriano Malori, Jose Herrada, Gorka Izagirre, Jonathan Castroviejo et Imanol Erviti.

Nagy öröm fellelni Adam Hansent a Lotto-Belisolban. Az ausztrál túl van zsinórban három olyan éven, amely során mind a három nagy körversenyt teljesítette, és most a Vueltával kezdi a negyediket. A csapatnál Maxime Monfort és Jurgen Van den Broeck lesz a két védett ember, Jens Debusschere pedig a sprinteknél lehet tényező, amik során felvezetőemberére, Greg Hendersonra számít majd nagyon.

LOTTO-BELISOL: Sander Armée, Vegard Breen, Bart De Clercq, Jens Debusschere, Adam Han- sen, Greg Henderson, Pim Ligthart, Maxime Monfort et Jurgen Van den Broeck.

A Treknél rajthoz áll Fabian Cancellara. A svájci a világbajnokságra készül, tehát benne van a pakliban, hogy nem tekeri végig a három hetet, ugyanakkor azzal, hogy augusztus 23-án egy csapatidőfutammal veszi kezdetét a verseny, majd szeptember másodikán lesz egy egyéni is, számolni kell vele az első napokban. Az összetettben Haimar Zubeldia lesz a legnagyobb fegyver.

T R E K: Fabian Cancellara, Julian Arredondo, Haimar Zubeldia, Kristof Vandewalle, Bob Jungels, Jasper Stuyven, Yaroslav Popovych, Jesse Sergent et Fabio Felline.

Végezetül két olyan csapat, amelynek nem ez a fő versenye idén. Az Europcar és az IAM is inkább a Tour de France-ra készült, és messze elmaradt a várakozásoktól, ettől függetlenül nem viszi el Spanyolországba a legnagyobb neveket (Thomas Voeckler, Pierre Rolland, Sylvain Chavanel). Viszont azok, akik utaznak, biztosan nagyon motiváltak lesznek. Főleg a svájciak érdekesek, Pelucchi a mezőnyhajrákban játszhat szerepet, Johan Tschopp pedig jó eséllyel megcélozza a hegyi trikót.

EUROPCAR: Natnael Berhane, Jérôme Cousin, Dan Craven, Jimmy Engoulvent, Vincent Jérôme, Yannick Martinez, Maxime Mederel, Bryan Nauleau et Romain Sicard.

IAM CYCLING: Marcel Aregger, Jonathan Fumeaux, Sébastien Hinault, Pirmin Lang, Matteo Pelucchi, Vicente Reynes, Aleksejs Saramotins, Patrick Schelling et Johan Tschopp.

 

Hozzászólások