Vuelta - Ő lesz a legfrissebb
Ő lesz a legfrissebb
Fotó: Europress/AFP

Ő lesz a legfrissebb

Bodnár GergőBodnár Gergő
2015/08/13 13:01

Atomfizikusnak készült, de profi kerékpáros lett belőle.

Nagy Juventus szurkoló, rajong Mel Gibson és Julia Roberts filmjeiért, imádja a rizottót, és remekül zongorázik. Hisz kiskorában sokat járt magántanárhoz. Csodálatos környékén született (a Matera közelében található Policoróban), a mai napig hű maradt Basilicatához. Miután végzett a közgázzal, nemrég beiratkozott testnevelés szakra az egyetemen. Mindezt profiként, tekerés mellett. Augusztus 8-án feleségül vette barátnőjét Valentinát. Azt követően, hogy annyi rossz történt vele.

Domenico Pozzovivo a Giro 3. szakaszán óriásit bukott, a tavalyi spanyol kört megelőzően pedig edzésen esett. Egy elé ugró macska miatt. Eltörte a sípcsontját és a szárkapocscsontját. Még mankózott, amikor újra kerékpárra ült. Május óta a spanyol körre készül, ahol ő lesz az AG2R első számú embere.

 

Már a svájci körön és az olasz bajnokságon is rajthoz álltál. Milyen munkát végeztél el az elmúlt hónapokban?

Montira ültem és teljesítettem egy-két hosszabb távú amatőr versenyt. És kétszer kilenc napot voltam Sestrierben, hegyi edzőtáborban. Aztán jött az esküvő. A hegyi edzőtáborokat rutinból megoldom, ez még kicsit új volt.

Lassan kezdődik a Vuelta. Elég nagy nevek állnak rajthoz...

Nekem az lesz az igazi teszt. Nibaliék többet mentek mint én, de fáradtabbak is. Mellettem szól a frissesség.

Van szakasz amit nagyon szeretnél megnyerni? Andorrában jó lenne valami extrát alkotni. A 11. szakasz nagyon tetszik. Két éve nagyjából ugyanezt a távot teljesítettük (Daniele Ratto nyert). Akkor jól mentem igaz, rettentően hideg volt.

Az összetett érdekel?

Azt hiszem a Top 5-be kerülni fantasztikus eredmény lenne.

A Girós bukásodra még mindig nem emlékszel?

Nem, de a svájci körön Gilbert mellém tekert és mindent elmesélt. Pont ott jött mögöttem és ő látta azt a kis kavics darabot az úton, ami megdobhatta a kerékpáromat. Én elestem, Philippe nagy bravúrral mentett. Így legalább már tudom mi történt pontosan...

(Forrás: Gazzetta)
Hozzászólások