Vuelta a Espana - Nibali: ebből Vuelta lesz
Nibali: ebből Vuelta lesz
Fotó: Europress/AFP

Nibali: ebből Vuelta lesz

Bodnár GergőBodnár Gergő
2017/06/11 10:39

Szakaszgyőzelem egyetlen olaszként, harmadik hely összetettben a 100. Girón, egy pici pihenő, és már jöhetnek is az új feladatok.

Elsősorban az olasz bajnokság, aztán a Lengyel kör, majd a Vuelta.

Vincenzo Nibali idén kihagyja a Tourt (azért ez nem olyan nagy meglepetés), és az év utolsó körversenyén áll rajthoz. Az esetleges ellenfelekről nyilván még keveset tudni (Froome azért tett már egyértelmű utalásokat...), de a Tour de France ezt a kérdést illetően is sok válasszal szolgálhat.

Nibali: "Nekem ebben nem volt több" | Hosszabbítás

Kemény, kiegyensúlyozott, és nagyon magas színvonalú. Így jellemezte röviden a vasárnap véget ért 100. Girót Vincenzo Nibali. Nem volt címvédés, és az utolsó időfutamon a második helyet sem szerezte meg. De megnyerte a királyszakaszt (övé volt az egyetlen olasz győzelem), és felállhatott a dobogóra. „Higgyétek el, ebben a Giróban nekem nem volt több.

A Torino közeli Ivreában megrendezésre kerülő olasz bajnokság idén elég keménynek tűnik (volt ott Giro szakasz 2013-ban), így Nibali választása sem véletlen. Reális esélye lehet pályafutása harmadik bajnoki trikójára. A Vuelta előtt két héttel véget érő Lengyel kör pedig tökéletes felkészülési állomásként szolgálhatna az újabb háromhetest megelőzően.

Melyet hét évvel ezelőtt, első részvétele alkalmával egyszer már megnyert, és ahol 2013-ban emlékezetes csatában lett második Chris Horner mögött.

Az utolsó hegyi szakasz, akkor az Angliru volt.

Akárcsak ebben az évben.

 

 

Hozzászólások