Vuelta a Espana - Froome: A tökéletes verseny
Froome: A tökéletes verseny
Fotó: Europress/AFP

Froome: A tökéletes verseny


2014/08/18 12:58

Eddig sem volt igazán kérdés, de most már hivatalosan is kijelenthető, Christopher Froome fogja vezetni a Sky csapatát az év utolsó nagy körversenyén, az augusztus 23-án kezdődő Vueltán.

Sérülése miatt a 29 éves kerékpáros már az ötödik szakaszt sem tudta befejezni a Tour de France-on, ahol címvédő volt. Most azon a spanyol körön vigasztalódhat, ami igazán híressé tette, hiszen három évvel ezelőtt második lett rajta.

Pontosan ilyen kihívásra volt szükségem”- kezdte a kenyai születésű bringás. „Nem szabad sokáig agyalni a csalódásokon, tovább kell lépni, és a Vuelta ebből a szempontból a tökéletes verseny számomra. Mindig is szerettem részt venni rajta. Kemény három hét következik, de ez egy nagyszerű lehetőség lesz az egész csapat számára. Hihetetlenül magas lesz a színvonal, de elég erős összeállítással utazunk ahhoz, hogy a lehető legversenyképesebbek legyünk.”

Ahhoz, hogy egy újabb háromhetest nyerjen, valóban komoly segítői lesznek, de talán nem annyira, mint a legnagyobb ellenfelének, Nairo Quintanának. (A kolumbiait ráadásul nem hátráltatta semmilyen sérülés.)  Ettől függetlenül Nieve, Knees, valamint a két fehéroroszos is kifejezetten hasnzos lesz.

Froome-nak egy hosszabb felépülési folyamaton kellett keresztülmennie azok után, hogy eltört a bal csuklója és a jobb keze. Azóta készült az Egyesült Államokban, most pedig otthonában, Monacóban edz. „Nagyon elégedett vagyok az elmúlt időszakkal. Rendkívül keményen edzettem, örülök annak, ahol tartok. Ebben az évben kicsit kevesebb versenynappal rendelkezem, mint kellene, úgyhogy ez a három hét nem csak most fog segíteni, hanem már a jövő évi Tour de France szempontjából is hasznos. Az első hely megszerzése biztosan nehéz lesz, de meg fogunk tenni mindent, amit tudunk.

A brit versenyző mellett a Tourt szintén feladó másik klasszis, Alberto Contador is ott lesz a Vueltán, de azt mondta, nincs olyan állapotban, hogy versenyben lehessen az összetettért.

A Sky csapata a Vueltán:

Chris Froome (GB), Peter Kennaugh (GB), Luke Rowe (GB), Philip Deignan (Ire), Mikel Nieve (Spa), Vasil Kiryienka (Blr), Kanstantsin Siutsou (Blr), Christian Knees (Ger), Dario Cataldo (Ita).

Hozzászólások