Vuelta - De Marchi: Ezúttal sikerült
De Marchi: Ezúttal sikerült
Fotó: Europress/AFP

De Marchi: Ezúttal sikerült


2014/08/29 17:45

Nem véletlenül szerezte meg Alessandro De Marchi az egész Tour de France piros rajtszámát. A Chamrousse-on, és a Risoulon is közel járt ahhoz, hogy első legyen, de mindkétszer utolérték, így akkor Nibali, majd Majka ünnepelhetett.

A következő évet már a BMC-nél kezdő olasz egy négy fős szökevénycsoport tagjaként tudott meglépni, vele tartott Hesjedal, Dupont és Tschopp is. Hátul nagyjából nyugalom volt, ám ötven kilométerrel a vége előtt Froome bukott. A Sky első számú embere egyperces hátrányba került, de hamar visszaküzdötte magát a Tinkoff-Saxo és Movistar vezette sorhoz.

Elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a tegnapi nehéz etap, valamint a rajt óta folyamatos hőség után a fő esélyesek és csapataik inkább pihenni fognak, így az elöl lévőknek reális esélyük volt arra, hogy hazaérjenek.

Az egység 15 km-rel a vége előtt tűnt el, amikor Hesjedal csúszott el az egyik kanyarban. A Garmin versenyzőjének bringájára biztos, ami biztos alapon a motoros is ráment, (na jó, igazából véletlenül), a bizonytalanságot pedig De Marchi használta ki. Folyamatosan növelve előnyét végül másfél perccel előzte meg társait, és ünnepelhette pályafutása második profi sikerét, az elsőt egy nagy körön (a Dauphinéről van sikere).

A mezőnyben Dan Martin indított, a végén lehajrázta őt Gilbert, de a fontosabb inkább Froome akciója volt, nem feltétlenül a három másodperces előnyszerzése, sokkal inkább az állapotával kapcsolatban felmerülő kérdések miatt- úgy tűnik, a bukása tényleg nem volt súlyos.

Warren Barguilnek már inkább, a Giant francia versenyzője a hajrában került a földre, óriási szerencsére senki más nem esett el benne, ő pedig sétálva betolta a kerékpárját a célba.

Holnap Baeza és Albacete között egy szinte teljesen sík, 207 km hosszú szakasszal folytatódik az év utolsó háromhetese.

 

Hozzászólások