Vuelta a Espana - Bernal nem indul, Froome és Carapaz viszont ott lesz a Vueltán
Bernal nem indul, Froome és Carapaz viszont ott lesz a Vueltán
Fotó: Europress/AFP

Bernal nem indul, Froome és Carapaz viszont ott lesz a Vueltán

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/08 11:24
Egan Bernal nem indul a Vuelta a España spanyol országúti kerékpáros körversenyen, amelyen így az előzetes várakozásoknak megfelelően Chris Froome lesz az Ineos Grenadiers csapat kapitánya.

A tavalyi Tour de France-on győztes kolumbiai részvétele azután merült fel az év utolsó háromhetes viadalán, hogy az idei francia kört hátsérülés miatt a 17. szakasz előtt fel kellett adnia. Bernal a Cyclingnews hírportál szerint végül az újabb megmérettetés helyett a pihenést és a gyógyulást választotta, hogy minél jobb állapotban legyen a következő évre.

Ez azt jelenti, hogy a brit csapatot - amely a Tour mellett a most zajló Giro d'Italián sem teljesített jól, ugyanis ottani kapitánya, Geraint Thomas bukás miatt ugyancsak feladta a viadalt - a hétszeres Grand Tour-győztes Froome vezeti majd, aki korábban kétszer már megnyerte a Vueltát. A 35 éves britnek ez lesz az utolsó nagy körversenye az Ineosnál, mivel 2021-ben az Israel Start-Up Nation nevű csapatban teker majd. Első számú segítője a tavalyi Giro győztese, az ecuadori Richard Carapaz lesz.

A Vuelta a Españát október 20. és november 8. között rendezik.

MTI

Hozzászólások