Kerékpár - Visszatér
Visszatér
Fotó: Euopress/AFP

Visszatér

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/09/11 13:38

Az ünneplésnek lassan vége, Vincenzo Nibali visszatér.

A Tour de France után számára már csak egy fontos esemény van ebben az évben: a világbajnokság.

Davide Cassani számít rá, hogy milyen szerepben, az egyelőre még kérdéses.

Nibalit szeptember 16-án egy három napos versenysorozat (Trittico Lombardo) első állomásán, a Coppa Bernocchin láthatjuk újra, majd a másnap megrendezésre kerülő Coppa Agostinin és a Tre Valli Varesinén is rajthoz áll.

Majd Szeptember 18-án az olasz szövetségi kapitány keretet hirdet, amelyben a Tour győztes helye biztosnak látszik.

Az ünneplésnek lassan vége, Nibali kedden újra versenyezni fog

Nibali a Tour megnyerése után belga és holland pénzdíjas kritérium versenyeken vett részt, hazautazott Messinába, 1500 szurkolóval együtt ünnepelt Mastromarcoban (egy toszkán kisvárosban, ahol igazából elkezdődött a kerékpáros pályafutása) és otthon pihent Luganoban. Két hete Paolo Slongo vezetésével - és jó barátja Alessandro Vanotti társaságában - Bergamo környékén elkezdte az edzéseket, de az előző hétvégén a Ferrari meghívásának eleget téve Monzába is ellátogatott.

Fél szemmel persze a Vueltát is figyeli, Fabio Aru győzelme után például sms-ben gratulált a nála 5 évvel fiatalabb csapattársának.

A Lombard kört viszont biztosan kihagyja. Az Astana (és Vinokurov) akaratával ugyanis nem lehet szembemenni. Nibali október 5-én a Almaty körversenyen vesz részt. Így pedig az is nagyon kétséges, hogy másnap ott tud-e lenni Milánóban, a 2015-ös Giro útvonalának prezentációján.

Jövő héten ezen a három versenyen indul Vincenzo Nibali. (Grafika: gazzetta.it)

Hozzászólások