Tour - Quintana: Már most a Tourra koncentrálok
Quintana: Már most a Tourra koncentrálok
Fotó: Europress/AFP

Quintana: Már most a Tourra koncentrálok


2014/11/18 09:36

Nairo Quintana a Tour de France-on szerzett nevet magának, és most a francia kör jelenti a legnagyobb kihívást számára.

A még mindig csak 24 éves kolumbiai idén magabiztosan nyerte meg a Girót, a Vueltán viszont bukott az egyéni időfutam során, majd másnap egy újabb földre kerülést követően kénytelen volt feladni a versenyt.

A Movistar bringása viszont csak előre néz, méghozzá júliusig, hiszen akkor rendezik 2015 számára legfontosabb versenyét.

A Tour de France lesz a legmeghatározóbb, ezért a programomat is annak megfelelően alakítom ki, hogy a legjobb állapotban utazzak a hollandiai rajtra - mesélte az Efének hozzátéve, hogy a célja a legnagyobb kerékpáros kör megnyerése. „Izgatott vagyok a Tour miatt, nagyon várom már azt az időszakot, amely során bejárjuk a szakaszokat, kitaláljuk, melyek lesznek a három hét kulcspillanatai. Az igazság az, hogy tetszik az útvonal. Remek hegyek szerepelnek benne, és egy szép csapatidőfutam, amelyen szerintem remekül fog szerepelni az együttesem."

Szerinte a várható riválisaiban sem lesz változás, ugyanúgy Vincenzo Nibali, Alberto Contador és Chris Froome jelenti majd a legnagyobb kihívást.

Az edzőtábora Navarrában veszi kezdetét, attól pedig nem tart, hogy a hazájában tapasztalható óriási népszerűsége visszavetné őt a jó szereplésben. „Sok mindent megtapasztaltam már pályafutásom során, mégis mindig nyugodt tudtam maradni. Sosem veszítettem el az utamat. Tudom, mit csinálok, és mit akarok elérni" - tette hozzá.

Hozzászólások