Tour - Froome: A Tour a középpontban!
Froome: A Tour a középpontban!
Fotó: Europress/Getty

Froome: A Tour a középpontban!


2014/12/02 12:18

Mostantól kezdve kijelenthető: csak egy sérülés akadályozhatja meg, hogy mind a négy „nagy” részt vegyen a következő Tour de France-on. Contador, Quintana és Nibali már jó ideje kijelentette, Chris Froome pedig a saját honlapjának nyilatkozta, hogy kevés időfutam ide, 60 km-es kronó a Girón oda, mégis a francia körre koncentrál.

Először kezdett meg egy felkészülést férjként a Sky első számú embere. Ugyan korábban voltak arról hírek, hogy ilyenkor már Ausztráliában lesz, még mindig Dél-Afrikában van, ahol e sorok írása közben 24-28 fok mérnek... Ahogyan saját honlapjának fogalmazott, egy nagyszerű nyaraláson van túl, és készen áll az új kihívásokra.

Élveztem a pihenőt, most pedig arra koncentrálok, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan a lehető legjobban felkészüljek a következő szezonra. Nagyon jó időben kezdtem el a munkát, elég sok kilométert sikerült már gyűjtenem.

Már azt is tudni, hogy a következő szezon első komoly versenye a Routa del Sol lesz számára, amit február 18. és 22. között élőben közvetítünk az Eurosport2-n. Az is eldőlt, hogy jövőre is a legendás sárga trikó lesz fókuszban.

Természetesen akadnak más meghatározó viadalok is, amit a csapattal együtt kell kinéznünk, de 2015-ben is a Tour de France szerepel majd a középpontban. Megjött a kedvem ahhoz, hogy mind a három háromhetesen rajthoz álljak, de pontosan tudom, milyen nehéz már két nagy körnek is győzelmi szándékkal nekivágni ugyanabban az évben. Pályafutásom ezen részén úgy érzem, a Tourra kell koncentrálnom. Aztán egyszer eljöhet az a pont, amely során ez megváltozik.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a jövő évi francia kör egy nagy feladat lesz, de kedvelem a kihívásokat, és nem érzem, hogy kevesebb esélyem lenne, mint a többi favoritnak. A csapattal együtt most az a feladatunk, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjunk a körülményekhez.”

Az októberi útvonalhirdetés után Froome kritizált a leghangosabban, de Van Garderen és Péraud sem örült a kevés kronónak. Ugyanakkor ezen már kár szomorkodni, előre kell tekinteni. „A következő a hegyi menőknek kedvező Tour lesz. Éppen ezért pluszmunkára van szükségem az emelkedőkön, viszont kevesebbet kell gyakorolni az időfutamot. Szintén nagyon fontos lesz a táplálkozás, a cél, hogy a lehető legkönnyebb legyek júliusban. Nagyon várom már az új feladatokat.

Nos, mi is.

Hozzászólások