Tour de France - Schleckéknek megkezdődött a Tour!
Schleckéknek megkezdődött a Tour!
Fotó: Europress/AFP

Schleckéknek megkezdődött a Tour!


2014/05/24 01:05

Minden kerékpárosnak megvan a saját felkészülési menete egy háromhetesre. Például a francia körverseny nagy esélyesei közül mostanában mindenki ellátogat Tenerifére, ám amíg Chris Froome két hetet tölt ott, Alberto Contador a hírek szerint egy teljes hónapot lesz a szigeten, míg Vincenzo Nibali a középutat választotta a maga 21 napjával...

Andy Schlecket az elmúlt két éve alapján egyáltalán nem lehet a nagy favoritok, de még a meglepetésre képes versenyzők közé sem sorolni. Ettől függetlenül rengeteg rajongója van szerte a világon, hivatalosan – Contador kizárásával – ő nyerte meg a 2010-es Tourt, és még nem mondott le arról, hogy „újra AZ az Andy Schleck legyen”. Ennek érdekében próbál a lehető legjobban felkészülni az idei francia körre, méghozzá a Vogézekben.

A Tour korábban mindig a Pireneusokról és az Alpokról szólt, ám erre az évre a verseny szervezői a harmadik hegységrendszernek is igyekeztek komolyabb szerepet adni, ezért három szakaszt (8-10.) is ott rendeznek meg. Mivel ezt megelőzően nem igazán számított, a bringások nem is ismerik rendesen, ezért mindenképpen be kell járniuk az emelkedőket. A Treknél pedig úgy gondolták, akkor már az edzőtábort is oda szervezik.

A nagyjából nyolcnapos munka eredetileg pénteken vette volna kezdetét, ám Andy és Frank Schleck már csütörtökön tekert egy kisebb kört. „Azt csinálnak, amit akarnak”- mondta Kim Kirchen, a Trek sportigazgatója. A bő egy hét célja elsősorban a felkészülés, de a bejárás is hasznos. A pontos programot, helyszínt viszont nem tudhatjuk meg. „Az a mi dolgunk. A Tour most kezdődik, ezeket az információkat megőrizzük magunknak. Csak annyit árulhatok el, hogy a végére marad az időfutam gyakorlása” – tette hozzá a korábbi sárga trikós, aki 2010-ben vonult vissza.

A jelenlegi tervek szerint mindkét Schleck-testvér ott lesz a Trek Tour-keretében, sőt, egy harmadik luxemburgi, Laurent Didier is, aki viszont az áprilisi baszk kör óta – térdproblémái miatt – csak edzeni tudott, így az ő sorsa még bizonytalan. A jelenlegi állás alapján mindhárman kihagyják a Dauphinét, hiszen helyette a hazai körversenyükön indulnak, majd az igen kemény svájci körön is részt vesznek június 14-től.

Hozzászólások