Kerékpár - Új szponzor a Sky mögött, jön az új név is
Új szponzor a Sky mögött, jön az új név is
Fotó: Europress/AFP

Új szponzor a Sky mögött, jön az új név is

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/19 17:56
A Sky év végi kiszállása után Jim Ratcliffe, Nagy-Britannia leggazdagabb embere lesz a tulajdonosa a szigetország legjobb országúti kerékpáros csapatának.

Az együttes kedden jelentette be, hogy a jelenlegi tulajdonosok - a telekommunikációs cég mellett a 21st Century Fox multinacionális médiavállalat - mindenben megállapodtak az adásvételről az INEOS-szal, Ratcliffe vegyipari cégével.

Az INEOS május 1-jével lesz főszponzora a becslések szerint évi mintegy 30 millió fontból (11 milliárd forintból) gazdálkodó istállónak, amely így várhatóan már a május 2-án kezdődő Yorkshire-i körversenyen is új néven indul majd.

"A kerékpár nagy állóképességet és jó taktikázást igénylő sport, amely egyre népszerűbb. Az INEOS-nál örülünk annak, hogy felelősséget vállalhatunk egy ilyen remekül működő és professzionális csapat vezetésében" - fogalmazott Ratcliffe a csapat által kiadott közleményben.

Ratcliffe vagyonát 21 milliárd fontra (mintegy 7600 milliárd forintra) becsülik.

A Sky decemberben jelentette be, hogy 2019 végén kiszáll a profi országúti kerékpársportból. A 2010-es alapítás óta versenyzői nyolc nagy körversenyt nyertek meg, legjobbjuk, Chris Froome négy Tour de France-diadala mellett egyszer-egyszer győzött a Giro d'Italián és a Vueltán is, míg Bradley Wiggins és Geraint Thomas egyszer-egyszer nyert a Touron.


                                                                                                                                                                         MTI

Hozzászólások