Kerékpár - Súlyos büntetést kapott az ámokfutásért a kínai bringás
Súlyos büntetést kapott az ámokfutásért a kínai bringás
Fotó: Europress/AFP

Súlyos büntetést kapott az ámokfutásért a kínai bringás

Németh DánielNémeth Dániel
2017/11/09 17:35

Nálunk is olvashattatok arról, hogy Wang Xin, a kínai Keyi Look Cycling Team versenyzője durva ámokfutást rendezett a Hainani körversenyen. A kínai versenyző nem úszta meg a tombolást büntetés nélkül: a Kínai Kerékpárszövetség (CCA) két évre eltiltotta a profi versenyzéstől. 

Durva ámokfutást rendezett a kínai bringás a szakasz végén | Hosszabbítás

A napokban zajlik a kilencnapos Hainani körverseny, egy kiemelt UCI kategóriás országúti kerékpárverseny. A „Kína Hawaii-ának" becézett trópusi sziget nyugalmat sugároz, de a mezőny a verseny hevében ebből vajmi keveset érez. A mai, hetedik szakaszon a svájci válogatott kísérőkocsija az egyik emelkedőn a kisebb tolongás közepette véletlenül fellökte a kínai harmadosztályú alakulat, a Keyi Look Cycling Team versenyzőjét, a kínai Wang Xint.

Wang a svájci nemzeti csapat kísérőire támadt rá azt követően, hogy ütközött a svájciak kísérőkocsijával, és bukott a hetedik szakaszon. A Keyi Look és a versenyző a svájci csapatot okolta a balesetért, Wang dühében még a kulacsát is hozzávágta az autóhoz.

A kínai kerékpáros frusztrációját még meg lehetett érteni, de a szakasz utáni tombolására már semmi szükség nem volt. Wang többször megütötte, megrúgta a svájci csapat kísérőit, sőt egy pumpát is elővett az egyik kocsi csomagtartójával, hogy azzal támadjon rá a kísérőkre. Végül a rendőröknek kellett megfékezniük a magából kikelt versenyzőt.

A svájci csapat részéről egyébként tagadták, hogy ők okozták volna a balesetet (részben ez váltotta ki Wang dühét). Danilo Hondo, a csapat menedzsere azt mondta: “Nem ütöttük el, ezt lehetett látni a felvételeken is. Egyszerűen annyi történt, hogy ütközött egy másik bringás hátsó kerekével, és földre került. Nyilvánvalóan kellemetlenül érezte magát emiatt, és rajtunk vezette le a frusztrációját.”

“Próbáltuk elérni őt a verseny után, ami azt illeti, 45 percet vártunk a célba érést követően, hogy elnézést kérjünk a félreértések miatt. Szerettük volna megmutatni neki és a csapatának, hogy tiszteljük őket, és nem állt szándékunkban sérüléseket okozni. Azonban mindketten mérgesek voltak, és innentől kezdve elszabadultak az indulatok.”

A Kínai Kerékpárszövetség (CCA) a csapatra és a versenyzőre is súlyosan lecsapott. A Keyi Lookot minden eseménytől eltiltottak 2019-ig. A CCA eltiltotta a csapat menedzserét, Han Fenget és az orvos Zhang Yát és a masszőrt, Fan Yunlongot. Súlyos büntetést kapott a versenyző is, fél évig semmilyen kerékpáros eseményen nem vehet részt, profi csapatnál pedig két évig nem tekerhet.

via telegraph

Hozzászólások