Kerékpár - Sagantól elvették a show-t
Sagantól elvették a show-t

Sagantól elvették a show-t


2014/05/18 13:19

Eloy Teruel hitt benne... Néhány másodpercig azt gondolta, élete legnagyobb sikerét érte el. Meglépett a mezőnytől, beért a célba. A levegőbe csapott nem egyszer, nem kétszer... Aztán következett a sokk: egy kör még volt hátra. Nem ő az első versenyző, akivel megesik az ilyen, tavaly több példa is volt rá, és valóban nagyon kellemetlen. Főleg, amikor annyira önfeledten ünnepel az ember, hogy még azt sem hallja, ahogyan a helyi műsorvezető üvölt, hogy „No, no, no!"

A körpálya kibabrált vele Pasadenában, hiszen szűk öt kilométerrel később már esélye sem volt a győzelemre. A mezőny ezzel szemben pontosan tudta, hogy még mennyi van hátra. A Cannondale vezetésével ledolgozta a hátrányát, a csapat első számú embere, Peter Sagan pedig megnyerte a hajrát, megelőzve Thor Hushovdot (BMC) és Danny van Poppelt (Trek Racing).

Az első napi negyedik, majd a Santa Barbarában elért második helyét követően most már senki sem volt jobb a szlováknál. „Végre idén is nyertem”- kezdte értékelését a versenyző, akinek ez volt a rekordot jelentő a 11. sikere a verseny történetében. „Sokszor voltam már hozzá közel. Nagyon boldog vagyok, a csapatom szenzációs munkát végzett. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy utolérjük a szökevényeket, hat csapattársammal tekertünk ezért a szakaszért.”

Az összetettben nem történt változás, továbbra is Bradley Wiggins vezet fél perces előnnyel Rohan Dennis előtt. A verseny utolsó szakasza ma este hét órától az Eurosport2-n élőben lesz látható.

Hozzászólások