Kerékpár - Messze nem tökéletes
Messze nem tökéletes
Fotó: Europress/AFP

Messze nem tökéletes

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/09/25 11:33

Formolo és Zardini tartalék lesz, Damiano Caruso viszont bekerült a kilenc fős olasz vb-csapatba.

Röviden ezek a tények, de nem lehet fontosabb kérdés annál, mi a helyzet Vincenzo Nibalival?

A Tour de France idei győztese még egy héttel korábban a Tre Valli Varesine elnevezésű olasz egynaposon bukott, és beütötte a csípőjét. A sajtó aggódik (állítólag a mozgásán is látszik, hogy nem az igazi), az új kapitány Davide Cassani viszont biztos benne, hogy 80%-os állapotban is a válogatott hasznára lehet. Nibali ugyanis - saját elmondása szerint - nincs olyan erőben, mint júliusban volt. Majd jött a bukás, ami sokak szerint kórházi ellátást igényelt volna. De akkor elúszott volna a világbajnokság. Így marad az masszázs és az oszteopátia.

A vb pályát nem igazán Nibalinak találták ki, ezt maga az olasz versenyző is elismerte. Bár, ha valakitől számíthatunk váratlanra, az épp ő. Az olasz keret egyébként sokféle taktika megvalósítására alkalmas: De Marchi a szökésekben, Colbrelli a sprintben lehet jó, a Vueltát 9. helyen záró Caruso pedig az utolsó emelkedőn indított váratlan támadással lepheti meg a mezőnyt. És akkor még ott van Vincenzo Nibali...

Tavaly Firenzében az olasz válogatott - a végül 4. helyen záró - Nibaliért dolgozott

Akivel kapcsolatban továbbra sem lehet biztosan kijelenteni, hogy részt vesz a 2015-ös Giro d'Italia prezentációján. Az Astana ugyanis - főleg a szponzori szempontokat figyelembe véve - a nem túl rangos Tour of Almatyra küldené. Miközben az olasz versenyző szívesen indulna az egy nappal korábban esedékes Giro di Lombardián. Nibali jövőre Giro-Tour duplában gondolkodik, azt pedig nem kell hangsúlyoznunk, mennyire fontos neki az olasz kör.

A világbajnoki mezőnyversenyen induló olasz válogatott:

Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Sonny Colbrelli, Manuel Quinziato, Giampaolo Caruso, Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Giovanni Visconti, Daniele Bennati.

A nemzeti csapat egyébként tegnap este megérkezett Spanyolországba, ma délelőtt pedig 2 órás edzés keretében bejárja a mezőnyverseny pályáját. A kerethez "csatlakozott" a tavaly Firenzében visszavonult Luca Paolini is. A Katusha versenyzője megígérte, olasz világbajnoki érem esetén, levágatja a szakállát...

Tudtátok???

Olaszország 2008-ban nyert utoljára világbajnoki aranyérmet. Akkor Varesében Allessandro Ballan mögött, Damiano Cunego lett a második. A nagy kerékpáros nemzetek közül a spanyolok 2004 (Oscar Freire), a franciák pedig 1997 (Laurent Brochard) óta várnak egy újabb vb győzelemre.

 

Hozzászólások