Kerékpár - Nibali a rossz időjárásra figyelmeztet
Nibali a rossz időjárásra figyelmeztet
Fotó: Europress/AFP

Nibali a rossz időjárásra figyelmeztet

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/12 20:52
Vincenzo Nibali szerint a szokásostól eltérő, hideg idő komolyan befolyásolhatja az olasz országúti körverseny végeredményét.

A 35 éves, kétszeres Giro-győztes olasz kerekes a viadal hétfői pihenőnapján azt mondta, a versenyzők egyikének sincs szinte semennyi zsírtömege, emiatt igen érzékenyek a hőmérséklet-változásra.

"Nagyon fontos lesz, hogy jól beöltözzünk, és odafigyeljünk a táplálkozásra. A hidegben nagy szerep jut majd a megfelelő energia-beosztásnak is" - jelentette ki Nibali.

Az olasz versenyző kiemelte, nem lesz egyszerű a második hét, ugyanis sok rövid, de kemény emelkedővel tarkított szakasz következik, neki ugyanakkor jobban fekszenek a hosszabb hegyek.

Az összetettel kapcsolatban úgy fogalmazott, a rózsaszín trikós Joao Almeida mostanáig remekül teljesített, de meglátása szerint azt még 22 éves portugál riválisa sem igazán tudja, mennyi van benne.

"Senki nem ismeri, lehet, hogy még ő sem saját magát. Sokat fogunk még hallani róla a jövőben" - mondta Nibali, aki kilenc szakasz után az ötödik helyen áll, 57 másodperccel lemaradva Almeidától.

Kedden a Lanciano és Tortoreto közötti 177 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban. A viadal magyar résztvevője, a CCC-s Valter Attila 9:34 perces hátránnyal jelenleg a 28. helyen áll.

MTI

Hozzászólások