Kerékpár - Nibali 30
Nibali 30
Fotó: Europress/Getty

Nibali 30

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/14 13:56

Ma ünnepli a 30. születésnapját. Otthon, Messinában.

És ennél szebb ajándék talán nem is kell. Hazament a családjához, és ott tölti a mai napot.

Ez Vincenzo Nibali számára talán a legfontosabb, hisz szezon közben alig van ideje hazalátogatni Szicíliába.

A születésnap alkalmából a Gazzetta harminc, Nibalihoz igazán közel álló versenyző, családtag, barát, és korábbi csapattárs üdvözletét tolmácsolta egy cikk formájában.

Most ezekből az üzenetekből válogatunk.

Salvatore Nibali (Vincenzo édesapja): "Mi lesz az ajándék? Elmegyünk tekerni egy százast, szokás szerint Milazzoig. Ez nálunk már hagyomány. Menet közben sokan csatlakoznak hozzánk".

Antonio Nibali (Vincenzo öccse): "Mi itt délen nem csinálunk nagy felhajtást az ünneplésből, majd improvizálunk. A névnap általában fontosabb. Még nem tudom mit viszek Vincenzonak, ezt a kérdést amúgy sem szoktuk egymás közt túlzásba vinni. De Emma a kislánya tuti kap valamit".

Alex Carera (Vincenzo menedzsere): "Amikor a közelmúltban volt egy súlyos balesetem, Vincenzo a műtét másnapján felhívott. A sok morfiumtól nem nagyon voltam képben és azt mondtam neki: rendbe jövök, ha te megnyered a Tourt. Akkor azt válaszolta: megnyerem".

Christian Prudhomme (a Tour versenyigazgatója): "Igazi bajnokokkal (Adorni, Hinault) született egy napon. Vincenzo a legutóbbi Touron Gimondira emlékeztetett, olyan elegánsan tekert. Az egyik legkomplettebb versenyzők egyike, mindenben jó".

Giuseppe Martinelli (az Astana sportigazgatója): "Egymást követő években még egyetlen versenyzőmmel sem nyertem nagy kört. Veled sikerülhet".

A Gazzetta mai születésnapi cikke

Fabio Aru (az Astana versenyzője): "Ha jól tudom, hazament Szicíliába. Ennél szebb ajándék nem is kell.Én tisztában vagyok vele, milyen messze lenni a családodtól. Ezért is örülök neki, hogy végre otthon tud lenni Messinában".

Roberto Amadio (a Cannondale menedzsere): "Jó pár évig nálunk tekertél, csak azt a 2012-es LBL-t sajnálom, győznünk kellett volna. Azt kívánom szülinapod alkalmából, hogy nyerj egy rangos egynapost. Legyen az Lombardia vagy a Sanremo..."

Ivan Basso (a Tinkoff versenyzője): "Egy srác, egy versenyző, egy jó ember, egy igazi bajnok. és egy jó barát. Boldog szülinapot!"

Francesco Moser (az 1984-es Giro győztese): "Emlékszem a 10 évvel ezelőtti születésnapi buliján ott voltam, akkor lett friss U23-as világbajnoki bronzérmes. Azt mondta, én voltam az egyik példaképe. Örülök, hogy inspirálhattam".

Felice Gimondi (háromszoros Giro győztes): "Már mindent megnyert, és még kiváló évek vannak előtte. Azt tanácsolom neki, menjen rá a duplára. Pont a legjobb korban van. Az olasz szurkolók elé visszatérni remek érzés, igazi ajándék lesz".

Rachele Perinelli (Vincenzo felesége): "Azt terveztem, hogy készítek neki egy fotómontázst a legjobb képeinkből, de végül erre nem maradt időm. Nem könnyű neki ajándékot venni, még a divatért sincs vészesen megőrülve".

ESB (jelen esetben, BG): "A 2016-os Giron már tényleg legyél ott, de intézd el légyszíves, hogy Szicíliában is legyen szakasz:) Boldog szülinapot!" 

 

Hozzászólások