Kerékpár - Nemzetköziség
Nemzetköziség

Nemzetköziség

LantiLanti
2013/03/15 13:32

WTC_logo

Bár március 15-e egészen más miatt fontos, mi ma nem csak a forradalmat és a szabadságharcot ünnepeljük. Bár az 1848-as események fontossága össze sem hasonlítható a mi örömünk forrásával, de azért ez egy nagy lépés a Túraautó Hírblog számára. Pontosabban a WTC számára. Merthogy a mai nappal ünnepélyesen eltemetem a THB-t, amelyet 2011 augusztusában "remegő lábakkal" elindítottam.

Nagyon sok idő telt el azóta, és sok minden változott. Közel egy éve kapott új arculatot az oldal, és elhagyta a blog.hu-s URL-t is. Joggal kérdezhetitek, hogy akkor most miért váltunk. Az ok nagyon egyszerű, a mai nappal honlapunk kihajózott a nemzetközi vizekre. A jövőben a magyar mellett már angolul is olvashatók lesznek híreink, interjúink, találgatásaink. :)

Az átlag magyar olvasó számára az talán nem nagy hír, sőt visszalépésként is megélhetitek néhány, de higgyétek el, számomra ez óriási lépés. Lassan két éve dolgozom ezen az oldalon, körülbelül annyit foglalkozom vele, mint a tényleges munkámmal, úgy, hogy ezzel gyakorlatilag egy forintot sem keresek. Az elmúlt két év alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a magyarországi piacról (bocsi, hogy így nevezlek benneteket :D) nem fogok megélni egy ennyire "szűk" témával.

Header_small

Így két lehetőségem maradt: 1 - csökkenteni az írásra szánt időt, és megtartani hobbinak a dolgot, 2 - előre menekülni, és megpróbálni szélesebb kört megszólítani. Én az utóbbit választottam, bár ezzel nyilván némi kompromisszumot kellett kötni.

A lényeg: WorldTouringCars.com-on a jövőben is megtaláljátok a legfontosabb WTCC-s híreket magyarul. Annyi változás lesz, hogy a nemzetközi jelentőségű híreket kisebb terjedelemben, csak a lényre szorítkozva tudom magyarul megírni. A magyarokkal kapcsolatos információk azonban változatlan méretben és minőségben, sőt lehetőség szerint megnövekedett mennyiségben kerülnek majd fel a honlapra.

Ha ezt valaki csalódásként éli meg, azt teljes mértékben megértem, de mondom még egyszer, ez volt a honlap fennmaradásának és fejlődésének egyetlen lehetséges útja.

Ha már fejlődés: óriási köszönet Bende Iminek, aki megpofozgatta kicsit az arculatot, és új logót készített a WTC-nek. Szerintem nagyon jó lett, ha lehet, senki ne grafitizze össze. :) Szintén köszönet Horváth Daninak, akik segített a kétnyelvű átállásban

A jövőben, ha beírjátok a keresőbe a wtccblog.hu-ot, akkor az angol oldal jön majd be. A képernyő jobb oldalán, a menüsor alatt tudtok nyelvet váltani. A két nyelvhez két külön Facebook oldal tartozik majd, tehát a Túraautó Hírblog közösségi élete változatlan formában és helyen folytatódhat. Sajnos közel 5000 követőnél nincs lehetőség az oldal nevének megváltoztatására.

Remélem örültök a mi örömünknek, és továbbra is kitartotok a WTC mellett. Mi hűségesek leszünk az új mottónkhoz: "mindennapi kenyér a WTCC-ből."

Lanti

Hozzászólások