Kerékpár - Nash: küzdelem, eredmény nélkül

Nash: küzdelem, eredmény nélkül

LantiLanti
2012/10/23 15:14

A várakozások és a reménykedés ellenére egy újabb sikertelen hétvégén van túl James Nash és a Team Aon. Már a szabadedzéseken is látszott, hogy Suzukában sem lesz könnyű pontot szerezni a Ford Focuszal, ám a top12 kis szerencsével elérhetőnek tűnt. A szegény embert azonban a WTCC-ben is húzza az ág, a csapat mindkét autóban motort cserélt, - egyelőre nem árulták el, miért - így Nash, és csapattársa, Tom Chilton is a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni.

Ennek tudatában már-már sikernek kell tekinteni, hogy Nash mindkét futamon javított rajtpozíciójához képest. Az elsőn nem is keveset, a 21. helyről indulva 15.-ként zárt, a másodikon pedig a 19. pozícióból startolt, és a 16. helyen intették le. A brit pilóta valószínűleg egyedül több előzést mutatott be, mint a komplett mezőny együttvéve, de ez is kevés volt a pontszerzéshez.

"Az első versenyemet nagyon elrontotta, hogy a sor végéről kellett indulnom, mert motort cseréltünk az autóban. Ha jobb helyről rajtolhattam volna, talán a második futamon lett volna esélyem a pontszerzésre. Sajnos nem sikerült az autót a kedvem szerint beállítani, és ez befolyásolta az időmérős teljesítményemet, különösen a második szektorban, ahol nagyon kanyargós a pálya. Minden megpróbáltam, hogy kihozzam a maximumot a kocsiból, de most le kell ülnünk, át kell néznünk az adatokat, hogy találjunk valamit, amivel gyorsulhatunk" - mondta Nash.

"A két versenyen rengeteg dolog történt körülöttem, az egyik pillanatban támadtam valakit, a másikban már védekeznem kellett. Remélem, hogy Kínában végre előrébb tudok kerülni, mert a csapatnak és nekem sem az a tervem, hogy a mezőny végében kullogjunk."

Nash utoljára a Salzburgringen, a második futamon tudott pontot szerezni, amikor 10.-ként ért célba, azóta egy 14. helyezés volt a legjobb eredménye, Brazíliában. Csapattársa, Chilton még rosszabbul áll, ő a szlovákiairingi második futam óta nem tudott bekerülni a legjobb 10-be. A Q2-be utoljára a Hungaroringen járt fordos pilóta.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások