Kerékpár - Kiderült, mennyit kell kihagynia az edzés közben elütött Quintanának
Kiderült, mennyit kell kihagynia az edzés közben elütött Quintanának
Fotó: Europress/AFP

Kiderült, mennyit kell kihagynia az edzés közben elütött Quintanának

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/05 14:00
Két hét kihagyás vár a Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-győztes kolumbiai országúti kerékpáros Nairo Quintanára, akit pénteken edzés közben ütöttek el.

A 30 esztendős hegyimenő vasárnap közösségi oldalán jelentette be: elővigyázatosságból két hétig szüneteltetnie kell a tréningeket. Mint írta, a jobb térdében van gyulladás, ám "semmi komoly".

Nairo Quintana testvérével, Dayerrel tréningezett a kolumbiai Motavitában, amikor egy autó "helytelen manővert" hajtott végre, és elütötte. Egyes sajtóértesülések szerint a vétkes sofőr közös képet szeretett volna készíteni a bringásokkal, ezért kerülte ki az őket kísérő kocsit, és hajtott túl közel hozzájuk, ezzel előidézve a balesetet.

Csak egy közeli fotót szeretett volna az autós, aki elütötte Quintanát | Eurosport

Egy fotó. Méghozzá egy jó közelről készült fotó, edzés közben. Ez okozta a bajt, ezért ütötték el tegnap - természetesen véletlenül - Nairo Quintanát. Az Arkea kolumbiai versenyzője épp testvére, Dayer társaságában tekert a Tunját és Motavitát összekötő úton, amikor egy autó melléjük érve a tükrével véletlenül elsodorta Nairót.

Quintana a koronavírus-járvány elterjedése előtt februárban megnyerte a Tour de la Provence és a Tour des Alpes Maritimes et du Var nevű viadalokat, a kényszerszünet utáni újraindulást követően pedig elsősorban a Tour de France-ra fókuszál majd.

MTI

Hozzászólások