Kerékpár - Megígérte, elvitte
Megígérte, elvitte
Fotó: Europress/AFP

Megígérte, elvitte

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/10/29 20:20

Matteo Renzi  már a Tour de France ideje alatt is többször üzent a twitteren keresztül Vincenzo Nibalinak. Az olasz versenyző akkor megígérte, ha megnyeri a sárga trikót, személyesen fogja átadni Olaszország miniszterelnökének. Aki egyébként tényleg szereti a sportot, még firenzei polgármesterként nem egyszer feltűnt a Fiorentina stadionjában.

99242-U801336249347w--687x458@Gazzetta-Web_mediagallery-page

"Ez a győzelem az elhivatottságnak, a bátorságnak és a tehetségnek köszönhető. Nibalira minden olasz büszke lehet. Már megnyerte mindhárom nagy kört, csak azt sajnálhatjuk, hogy a tavalyi firenzei vb-n nem tudott aranyérmes lenni" - mondta Renzi. A tegnapi római találkozón egyébként szóba került a sportág jelen és jövője (épp kedden jelentették be, hogy az olasz kerékpársport 4,5 millió eurós támogatásban részesül) illetve egy új csapat elindítása is a beszélgetés tárgyát képezte. Egy olyan olasz csapaté, amelyben az Astana versenyzője is szívesen szerepet vállalna.

99244-U801336249347w--687x458@Gazzetta-Web_mediagallery-page

Nibali és Renzi a sárga trikó átadását követően, egy órán át beszélgettek a miniszterelnök dolgozószobájában, a hírek szerint a politikus nagyon képben volt az országúti kerékpárt illetően. "Meg is lepett mennyire felkészült. Pontosan tudja, hogy a labdarúgáson kívül más sportág is létezik az országban".

Nibali a következő napokban szabadságra megy (várhatóan Dubaiba utazik pihenni) és legközelebb november 24-én tér vissza Olaszországba. Montecatini Termében ugyanis akkor kezdődik az Astana négy napos edzőtábora. Szóval a hónap végén, mi is okosabbak leszünk a jövő évi célokat illetően. Bár ha valami biztos, akkor az a Tour de France.

Fotók: gazzetta.it

A beszámolók szerint Nibali nagyon profin viselkedett tegnap, úgy látszik kezdi megszokni, hogy egyre több hivatalos eseményen kell megjelennie. Amikor arról kérdezték mi lepte meg legjobban a keddi találkozón, meglepő választ adott:

"Nem hittem volna, hogy Renzi ilyen magas. Valahogy kisebbnek képzeltem..."

Hozzászólások