Kerékpár - Látták!
Látták!
Fotó: velonews.com

Látták!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/08 09:41

Michele Ferrari.

Ismét előkerült.

Sokaknak nem kell bemutatni. A rövid válasz szerint ő maga az ördög, a kicsit hosszabb valahogy így szólna: az orvos, aki tökéletes doppingprogramjának köszönhetően rengeteg kerékpárossal, így Lance Armstronggal is dolgozott együtt.

És az orvos, akit 2012 nyarán élete végig eltiltottak a foglalkozásától. A versenyzőknek pedig tilos látogatni.

Ferrarit viszont látták. Méghozzá tavaly novemberben Montecatini Termében. Az Astana edzőtáborában. A közel négy éve nyomozó padovai ügyészségnek erre bizonyítékai is vannak (fényképek, amint este elhagyja a kazah csapat szállodáját). A 2010 óta tartó információgyűjtés eredménye: egy, az Olasz Olimpiai Bizottsághoz eljuttatott ötszáz oldalas beszámoló, amely nagyjából 90 kerékpáros nevét tartalmazza. És a nevek között állítólag található néhány egészen "érdekes" is.

A részletes nyomozás során vizsgálták a Ferrarihoz érkező pénz útját, és még arra is fényt derítettek, hogy fizettek a versenyzők. Főleg az Armstrongék által is alkalmazott megoldással: a kerékpárok eladásával.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint egy teszt/látogatás Ferrarinál 300 euróba került, de az orvos sokszor még a benzinpénz kifizetését is belevetette a megállapodásba. Nem mellesleg az adott versenyző keresetének tíz százalékáért cserébe vállalta az eredményeket.

Michele Ferrarit látták. És ebből gondja lehet az Astanának. A kazah csapat jövő évi WT licenszéről szerdán döntenek.

Vinoéknál kísért a múlt.

Ja, és a legfontosabb: az ötszáz oldalas beszámoló egyetlen mondattal sem említi, hogy bizonyítékok lennének Vincenzo Nibali és Michele Ferrari kapcsolatára.

Hozzászólások