Kerékpár - Két koronavírusos eset csapatkizárást ér a Tour de France-on
Két koronavírusos eset csapatkizárást ér a Tour de France-on
Fotó: Eurosport/Getty

Két koronavírusos eset csapatkizárást ér a Tour de France-on

HosszabbitásHosszabbitás
2020/08/21 14:13
Két koronavírusos eset egy csapaton belül az adott sor kizárását eredményezi a jövő szombaton rajtoló Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

Ezt a Reuters brit hírügynökségnek két, a szeptember 20-ig tartó francia háromhetes viadalon résztvevő sportigazgató is megerősítette. Az egyik - neve elhallgatását kérő - szakember hozzáfűzte: a szabályt a szervezők már a múlt heti Critérium du Dauphinén közölték velük, ezt a viadalt is a Tour de France-t lebonyolító Amaury Sport Organisation (ASO) rendezi.

A kerékpárosok és a stábtagok elkülönítve, úgynevezett buborékban lesznek onnantól kezdve, hogy megérkeznek Nizzába a szombati rajtot megelőzően. A Tour előtt minden résztvevőt két koronavírustesztnek vetnek majd alá.

Christian Prudhomme versenyigazgató csütörtökön arról beszélt, hogy amennyiben egy bringásnál bebizonyosodik a fertőzés, úgy őt - szobatársával együtt - elkülönítik, ez azonban nem jelenti a verseny félbeszakítását.

Christian Prudhomme.jpgFotó: Eurosport/Getty

Az idei évtől a Tour de France-on a díjátadáskor nem alkalmaznak majd az eddig a győztesnek puszit adó pódiumlányokat, és a díjátadáson résztvevő hivatalos személyek számát is csökkentik.

A cyclingweekly szakportál beszámolója szerint az Astana kanadai kerékpárosáról, Hugo Houle-ról a múlt szombati lombardiai körverseny előtt derült ki, hogy megfertőződött, ezért kellett kihagynia a viadalt. A 29 esztendős sportolónak nincsenek tünetei, ám karanténban van, és mindaddig nem versenyezhet, amíg negatív vírustesztet nem ad.

MTI

Hozzászólások